Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πρέσπεια 2013

Του Μπάμπη Κωνσταντάτου.

Η περιοχή των Πρεσπών είναι το αγαπημένο μου μέρος και θεωρώ ότι εκεί είναι η αρχή της Ελλάδας. Έτσι, όποτε βρίσκω ευκαιρία φορτώνω πετρέλαια το camper και παίρνω τον ανήφορο. Kι αυτό συμβαίνει τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο: μια χειμώνα και μια καλοκαίρι. Tο καλοκαίρι πάντα την ίδια εποχή, το δεύτερο 15θήμερο του Αυγούστου, γιατί τότε είναι τα Πρέσπεια. Τα Πρέσπεια είναι μια συναυλία στα ερείπια της Βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου στο ομώνυμο νησάκι της μικρής Πρέσπας, που γίνεται κάθε  χρόνο τα τελευταία 20 χρόνια. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η ποιότητά της πραγματικά υψηλή.

Τα φετινά Πρέσπεια ήταν αφιερωμένα στη Μελίνα Μερκούρη. Το πρώτο μέρος ήταν μια μουσικοχορευτική παράσταση με ηθοποιούς και χορευτές με σκετς και τραγούδια από τη ζωή της Μελίνας, ενώ στο δεύτερο ο Σταύρος Ξαρχάκος με την ορχήστρα του και τις Έλλη Πασπαλά και Ηρώ Σαία στο τραγούδι, είπαν τραγούδια που τραγούδησε κατά καιρούς η Μελίνα και άλλα σχετικά. Μια πολύ καλή βραδιά η οποία ήταν η πρεμιέρα μιας περαιτέρω παρουσίασής της στο Ηρώδειο στις 7 Σεπτεμβρίου αλλά και εκτός Ελλάδος στη συνέχεια.

Απολαύσαμε αυτή τη βραδιά, όπως και τις υπόλοιπες τρεις μέρες της παραμονής μας στις Πρέσπες, απ’ όπου σας μεταφέρω μερικά στιγμιότυπα στο μικρό βίντεο.

Και του χρόνου εκεί θα είμαστε (αν είμαστε καλά και μας το... επιτρέψουν).