Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δεν φταίει η κρίση για την υπογεννητικότητα.

Με αφορμή τα σχόλια του Θόδωρου Κατσανέβα στο άρθρο με τίτλο : "Ελλάς τέλος τα επόμενα 10-20 χρόνια, εκτός εάν..." ο φίλος μου Γιώργος Γκρίτσης έκανε τα ακόλουθα σχόλια :

Αγαπητέ Ιωσήφ, σχετικά με το άρθρο σου: http://www.ribandsea.com/articles/2187-ellas-telos-ta-epomena-10-20-xronia-ektos-ean σου παραθέτω τα δημογραφικά στατιστικά στοιχεία της Ελλάδος 1921 - 2014
Παρατηρούμε ότι :
Χρειάζονται σχόλια; 1) Για πρωτη φορά, το 1983, γίνεται μη βιώσιμη η δημογραφία της χώρας: με την γεννητικότητα να υποχωρεί κάτω του 2.
Είναι η χρονιά που οι κάτοικοι της χώρας έπαψαν να επενδύουν στό μέλλον (τεκνοποίηση, παιδεία, γνώση, σοβαρές υποδομές, κλπ) και ενδιαφερόντουσαν μόνο για τηn καλοπέραση, χωρις καμμία σκέψη για το αύριο.
Χρονιές ΠΑΣΟΚ και των σλόγκαν: "Τσοβόλα δώστα όλα και ότι φάμε, ότι πιούμε κι' ότι αρπάξει ο κώλος μας".
Υπενθυμίζω ότι από το 1984, 90% των εγγεγραμμένων μελών του ΠΑΣΟΚ είτε απασχολούντο στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, είτε έκαναν δουλειές με το Δημόσιο (προμηθευτές και εργολάβοι).

2) Το 1995 (κυβέρνηση Α. Παπανδρέου) άρχισε να μειώνεται μη αναστρέψιμα ο πληθυσμός, δηλαδή να έχουμε περισσότερους θανάτους παρά γεννήσεις, φυσικό επακόλουθο της οριακής γεννητικότητας (< 2,33) απο το 1970 και μετά.
Αυτοί οι απατεώνες που καθόντουσαν στην Βουλή (και οι 300) ενώ τότε λεφτά πραγματικά υπήρχαν, αντί να φτιάξουν σε όλη την χώρα 15000 παιδότοπους και 5000 βρεφονηπιακούς σταθμούς, προσλαμβάνοντας 15000 βρεφονηπιακούς υπαλλήλους (συνολικός προϋπολογισμός κάτω του 1 δις), έκαναν πάρτυ λεηλατώντας τα χρήματα της Ευρώπης λέγοντας  "ασε τους μ@@@κες τους γερμανούς να πληρώνουν.". Το θυμάσαι;
Άρα διαφωνώ ριζικά με την θεωρία ότι φταίει η"κρίση" για την υπογεννητικότητα, γιατι κρίση και υπογεννητικότητα αποτελούν απόρροιες της συλλογικής μέθης αυτοϊκανοποίησης (και συλλογικής αυτοκτονίας) της εποχής ΠΑΣΟΚ.
Και δεν βάζουμε μυαλό: το 2015 οι παλιοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, έχοντας λάβει την υπόσχεση οτι θα 'ρθουν ξανά οι καλές μέρες της δεκαετίας του '80, έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Άλλη φορά θα σου πω πώς βλέπω την συνέχεια...
Γιώργος Γκρίτσης