Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Εάν η "λανθασμένη διαχείριση χρημάτων" δεν είναι εσχάτη προδοσία, τότε τι είναι;

Στο τελευταίο άρθρο του "Skouliki Tom", που αναδημοσιεύτηκε στο "Rib and Sea" με τίτλο "Περί Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέουςhttp://www.ribandsea.com/articles/1916-peri-epitropis-logistikoy-elegxou-tou-xreous ο αναγνώστης και καλός φίλος μου Γιώργος Γκρίτσης έκανε σε επιμέρους σημεία του άρθρου τα εξής σχόλια :

Έγραψε ο "Skouliki Tom" :

"Πριν τις δανειακές συμβάσεις με την τρόικα και τα μνημόνια - που είναι οι όροι των δανειακών συμβάσεων - η Ελλάδα δανειζόταν με διεθνείς δημοπρασίες ελληνικών ομολόγων. Δηλαδή το ελληνικό κράτος εξέδιδε κάποια ομόλογα - σε ελληνικό δίκαιο - τα οποία αγόραζε μια τράπεζα ή ένα ασφαλιστικό ταμείο με μοναδική απαίτηση το επιτόκιο των ομολόγων. Οι κυβερνήσεις δε που τα εξέδιδαν ήταν δημοκρατικά εκλεγμένες, επομένως δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στον τρόπο δανεισμού, ούτε καμία μυστική συμφωνία εις βάρος του λαού."

Σχόλιο Γιώργου Γκρίτση :

Η Ελληνική Βουλή είχε ψηφίσει με νόμο τον κανόνα της Ευρωζώνης ότι οι προϋπολογισμοί δεν θα στηριζόντουσαν σε πάνω από 3% δανεισμό (ομόλογα, κ.λπ.).
Οι εκάστοτε Ολομέλειες ψήφιζαν προϋπολογισμούς με 1% δανεισμό.

Οι εκάστοτε κηβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κ.λπ.) εξαπάτησαν τους Έλληνες ψηφοφόρους - φορολογουμένους, την Ελληνική Βουλή και τους Ευρωπαίους εταίρους, μαγειρεύοντας τους αριθμούς, και με παπατζίδικες διαδικασίες φούσκωσαν τον δανεισμό στα 15% κατ' έτος (συνολικά 64 αναθεωρήσεις προυπολογισμού!) για την χρηματοδότηση ψηφοθηρικών "επενδύσεων"(προσλήψεις στο Δημόσιο, βολέματα, ρουσφέτια κ.α.) και μιζιάρικες δαπάνες (μεγάλα έργα, αμυντικές δαπάνες, βολέματα των βαρώνων). Δηλαδή έκαναν πάρτυ με ξένα κόλυβα. Και ποιοι ήταν οι εγγυητές; Εμείς οι μ@λ@κες!
Εάν αυτό δεν είναι μεμπτός δανεισμός, τότε τι είναι;

Έγραψε ο "Skouliki Tom" :

"Το ζήτημα είναι αν στην πορεία, τα λεφτά των δανείων πήγαιναν σε μίζες και υπερκοστολογημένα έργα - προφανώς και πήγαιναν - αλλά αυτό δεν αφορά το χρέος. Αφορά μόνο την λανθασμένη διαχείριση των χρημάτων".

Σχόλιο Γιώργου Γκρίτση :

Αντε, αλήθεια; Λανθασμένη διαχείριση χρημάτων;

Ποιος δουλεύει ποιον;

Εάν αυτό δεν είναι εσχάτη προδοσία, τότε τι είναι;

Γιατί δεν παραπέμθηκαν ποτέ σε δικαστήριο τα μέλη αυτών των κυβερνήσεων;

Για τα υπόλοιπα δεν διαφωνώ, είναι κατά βάθος οι θέσεις των "European Economists for an Alternative Economic Policy in Europe".

http://www.euromemo.eu/index.html  και http://www2.euromemorandum.eu/uploads/euromemorandum_2015.pdf