Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ποδήλατο. Η εναλλακτική μορφή τουρισμού στη Ζάκυνθο.

Κάποιοι στη Ζάκυνθο φαίνεται πως έπιασαν το νόημα!Σε μια εποχή δραματικής λιτότητας, με τον κόσμο να έχει κλειστεί στο σπίτι του, να μην έχει ούτε τα χρήματα αλλά ούτε και την διάθεση να αποδράσει από την μεγαλοαστική φυλακή του, κάποιοι Ζακυνθινοί μετέτρεψαν το χόμπυ και την αγάπη τους για την Φύση σε επαγγελματική ενασχόληση. Η "Zante Bicycle Trekking Tours" είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομα της! Πρωτοπόρα στη Ζάκυνθο, στο είδος της, ασχολείται μόνο με αυτό. Είναι φτιαγμένη από ανθρώπους που η απόδραση στο βουνό και τη θάλασσα είναι η  καθημερινότητά τους, και απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν τη φύση και το ποδήλατο και ζητούν τη συχνή απόδραση μέσα σ' αυτή. Στρίβουν στον πρώτο χωματόδρομο, περνούν μέσα από δάση, κρυφές παραλίες, ανεβαίνουν λόφους, διασχίζουν μονοπάτια, δίνουν μια βουτιά στη θάλασσα και όπου απαιτείται βάζουν το ποδήλατο στον ώμο και… συνεχίζουν.

Έρχονται πολύ κοντά με τα ζώα της αγροτικής ζωής της Ζακυνθινής υπαίθρου, μυρίζουν τα φυτά της, παρατηρούν τα έντομα και τα πουλιά και βλέπουν εικόνες, που μένουν ανεξίτηλες στο νου. Ακολουθώντας τον οδηγό θα πάρουν πληροφορίες για τη χλωρίδα και την πανίδα της κάθε περιοχής και θα μάθουν ιστορικά στοιχεία. Αν επιθυμούν θα απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα και θα αποχαιρετίσουν τη μέρα πάνω σε μια βουνοκορφή.  

Ποδηλατικές περιηγήσεις για όλους!

Με φόντο τον γκρεμό και το ναυάγιο...Με γνώμονα την ασφάλεια, αλουμινένια υπερελαφριά ποδήλατα τύπου Trekking κάνουν τις βόλτες πραγματική απόλαυση. Ανεβαίνουν εύκολα τυχόν ανηφοριές και με την μπροστινή ανάρτηση απορροφούν τους κραδασμούς κάνοντας τη διαδρομή "παιγνίδι", ακόμη και για ένα καθημερινό απλό ποδηλάτη.

Οι διαδρομές μας είναι διαλεγμένες μία προς μία, μέσα από τα εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα που έχουμε τόσα χρόνια διανύσει στο νησί. Διαδρομές που και οι αρχάριοι μπορούν να απολαύσουν ενώ ακόμη και οι πιο έμπειροι δεν θα μείνουν ασυγκίνητοι. Διαδρομές με μέτριο βαθμό δυσκολίας αλλά και… συνεχή κατήφορο!

Ολιγομελείς ομάδες εγγυώνται τη δέουσα προσοχή κατά την περιήγηση γιατί για μας κάθε βόλτα είναι διαφορετική, και αυτό εξαρτάται από εσάς και από το τι ζώα και πουλιά θα συναντούμε στο διάβα μας. Η περιήγηση φτιάχνεται στα μέτρα σας και την ταχύτητα την κανονίζετε εσείς, δεν υπάρχει πίεση χρόνου για κανέναν.

Το πρώτο που χρειάζεται, για να έρθει κάποιος στη "Zante Bicycle Trekking Tours", είναι να ξέρει ποδήλατο και να έχει καλή φυσική κατάσταση. Το δεύτερο είναι να μας ακολουθήσει…

Με διαδρομές Φυσιολατρικές, Ιστορικές, Δυναμικές, Χαλαρές από 12 έως 30 χιλιόμετρα και με διάρκεια 2,5-5 ώρες.

Με διαδρομές για όλους, αρχάριους και έμπειρους.

Με διαδρομές σε όλο το νησί.

Παροχές:

- Παρέχονται αλουμινένια ποδήλατα τύπου "Trekking 28" κατασκευής 2012, 21 gear και κράνη.

- Ατομικό νερό.

- Εποχιακό μικρό κέρασμα (όπως σύκα, σταφύλια ή άλλα φρούτα εποχής και παραγωγής μας ή παστέλι).

- Πλήθος στοιχεία για τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, ιστορικά στοιχεία, και πληροφορίες για την αγροτική ζωή της Ζακύνθου.

Συνιστάται αθλητική ενδυμασία με κλειστά παπούτσια.

Ο πιο οικολογικός τρόπος για να γνωρίσεις τη Ζάκυνθο!

Περιηγήσεις:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Α' . Φυσιολατρικός Γύρος Βασιλικού.

Αφετηρία: Ναός Αγ. Γεωργίου.

Απόσταση: 12 Κm.

Περιήγηση Φυσιολατρική με αγροτικά στοιχεία, μέσα από χωματόδρομους, μονοπάτια, δάση και άσφαλτο. Η διαδρομή είναι  κυκλική, (δλδ ο ποδηλάτης δεν περνάει από τα ίδια σημεία) με μέτριες αναβάσεις.

Ο ιδανικότερος ίσως τρόπος για να γνωρίσει κανείς τη Ζάκυνθο, και όχι μόνο. Ο ποδηλάτης θα επισκεφτεί παραλίες (πολυσύχναστες και μη) καθώς και μία μυστική όπου η πρόσβαση γίνεται από μονοπάτι, που μόνο ο οδηγός μας περνάει. Τα δάση είναι πεύκου και κυπαρισσιών καθώς και θαμνώδεις εκτάσεις με πλήθος φυτών αλλά και λουλουδιών. Τα αγροτικά στοιχεία της περιήγησης συμπεριλαμβάνουν εκτός από γεωργία και κτηνοτροφία με δυνατότητα παρατήρησης διάφορων ζώων όπως άλογα, πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες κτλ και πουλιά όπως παγώνια, φραγκόκοτες, χήνες, περιστέρια, κότες ακόμα και μελίσσια. Πληροφορίες για τη χλωρίδα και την πανίδα υπάρχουν συνέχεια στη διαδρομή καθώς ακόμα και για ερπετά και έντομα. Κατόπιν συνεννόησης οι ποδηλάτες μπορεί να παρακολουθήσουν το ηλιοβασίλεμα.

Υπάρχει και δυνατότητα μπάνιου.

Χρόνος 2 έως 3 ώρες.

Δεν υπάρχει πίεση χρόνου σε κανένα σημείο. Γίνονται συχνές στάσεις για φωτογράφηση και ξεκούραση.

Ελάχιστος αριθμός ποδηλατών 2, μέγιστος 6.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Β΄ : Ιστορικός Γύρος Πόλης. (και κοντινά χωριά).

Αφετηρία: Πλατεία Σολωμού

Απόσταση 14 km.

Κυριολεκτικώς σε απόσταση... αναπνοής απ' τη Φύση!Περιήγηση Ιστορική, μέσα από άσφαλτο. Η διαδρομή είναι  κυκλική, (δλδ ο ποδηλάτης δεν περνάει από τα ίδια σημεία) με μέτριες αναβάσεις. Ο ποδηλάτης θα περιηγηθεί στη χώρα και στα γειτονικά της χωριά θα πληροφορηθεί για την εικόνα της προσεισμικής Ζακύνθου και τα αρχοντικά της χώρας καθώς και για σπίτια ευγενών οικογενειών  της Ζακύνθου όπως του Εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

Χρόνος 2,5 έως 3,5 ώρες.

Δεν υπάρχει πίεση χρόνου σε κανένα σημείο. Γίνονται συχνές στάσεις για φωτογράφηση και ξεκούραση.

Ελάχιστος αριθμός ποδηλατών 2, μέγιστος 6.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Γ΄: Uphill-DownHill.

Απόσταση 15 km.

Αφετηρία: Ναός Αγίου Ευσταθίου Αργασίου.

Μπροστά στα μάτια των ποδηλατών απλώνεται η Ζακυνθινή φύση.Περιήγηση με αναβάσεις και χωμάτινες καταβάσεις χωματόδρομων, με χαλίκι και πέτρες μέσα από λόφους, λιοστάσια και παραλίες. Η διαδρομή είναι  κυκλική, (δλδ ο ποδηλάτης δεν περνάει από τα ίδια σημεία) με δυνατές αναβάσεις και καταβάσεις.

Ο ποδηλάτης θα πληροφορηθεί για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και για την χελώνα caretta-caretta. Επίσκεψη σε ερημική παραλία με μαύρο ψιλό βότσαλο και δυνατότητα για μπάνιο. Αγροτικά στοιχεία γεωργίας και κτηνοτροφίας με δυνατότητα παρατήρησης διαφόρων ζώων όπως άλογα, πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες. Πέρασμα από τουριστικές περιοχές με μπαρ και ταβέρνες.

Υπάρχει δυνατότητα μπάνιου.

Χρόνος 2 έως 3 ώρες.

Ελάχιστος αριθμός ποδηλατών 2, μέγιστος 6,

ΔΙΑΔΡΟΜΗ  Δ΄: Ορεινή Ζάκυνθος  Α'

Απόσταση 30 Km.

Αφετηρία: Χωριό Λούχα.

Περιήγηση Φυσιολατρική με αγροτικά στοιχεία, μέσα από χωματόδρομους, μονοπάτια, δάση και άσφαλτο. Η διαδρομή είναι  μονής κατεύθυνσης με μέτριες αναβάσεις και συνεχείς καταβάσεις.

Ο ποδηλάτης θα περάσει  μέσα από πυκνά δάση σε έναν ομαλό χωματόδρομο και θα πάρει μια γεύση από τη διαφορετικότητα της ορεινής Ζακύνθου με αρκετά αγροτικά και κτηνοτροφικά στοιχεία. Με δυνατότητα παρατήρησης διάφορων ζώων όπως άλογα, πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες κτλ και πουλιά όπως παγώνια, φραγκόκοτες, χήνες, περιστέρια, κότες ακόμα και μελίσσια που κυριαρχούν στα ορεινά.

Είναι δυνατή η επίσκεψη σε δυο μοναστήρια στα οποία ο χρόνος έχει σταματήσει τον περασμένο αιώνα.. Πλήθος πληροφοριών που αφορούν χλωρίδα και πανίδα σε μια διαδρομή που παρ’ όλο το μεγάλο μήκος της  είναι ξεκούραστη αφού στο μεγαλύτερο της μέρος είναι ομαλή κατάβαση.

Χρόνος 3,5 έως 5,5 ώρες.

Ελάχιστος αριθμός ποδηλατών 2, μέγιστος 6.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Ε΄: Νότια Χαλαρή Διαδρομή.

Απόσταση 16 Km.

Αφετηρία: Ναός Αγ. Διονυσίου.

Zante Bicycle Training Tours.Περιήγηση Φυσιολατρική με αγροτικά στοιχεία, μόνο σε άσφαλτο. Η διαδρομή είναι  κυκλική, (δλδ δεν περνάει από τα ίδια σημεία). Ο ποδηλάτης θα κάνει την πιο ξεκούραστη διαδρομή αφού γίνεται καθαρά  σε ίσιωμα. Με επίσκεψη σε παραλίες, τουριστικές περιοχές και αγροτικές καλλιέργειες.  Με δυνατότητα παρατήρησης διάφορων οικόσιτων ζώων όπως άλογα, πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες κτλ και πουλιά όπως παγώνια, φραγκόκοτες, χήνες, περιστέρια και κότες.

Χρόνος 2,5 έως 3,5 ώρες.

Ελάχιστος αριθμός ποδηλατών 2, μέγιστος 6.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤ΄
: Κάμπος – αγροτική διαδρομή.

Αφετηρία: Ναός Αγ. Διονυσίου.

Περιήγηση Φυσιολατρική με αγροτικά στοιχεία, μόνο σε άσφαλτο. Η διαδρομή είναι  κυκλική, (δλδ δεν περνάει από τα ίδια σημεία). Ο ποδηλάτης θα κάνει την πιο ξεκούραστη διαδρομή αφού γίνεται καθαρά  σε ίσιωμα. Με επίσκεψη σε αγροτικές καλλιέργιες και οινοποιία της Ζακύνθου και θα γνωρίσει μεθόδους παραδοσιακής αγροτικής καλλιέργειας του Ζακυνθινού κάμπου. Με δυνατότητα παρατήρησης διάφορων οικόσιτων ζώων όπως άλογα, πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες κτλ και πουλιά όπως παγώνια, φραγκόκοτες, χήνες, περιστέρια και κότες.

Χρόνος 2,5 έως 3,5 ώρες.

Ελάχιστος αριθμός ποδηλατών 2, μέγιστος 6.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ  Z΄: Ορεινή Ζάκυνθος  Β’

Απόσταση 12-15 Km.

Αφετηρία: Περιοχή Ελατίων.


Περιήγηση Φυσιολατρική με αγροτικά στοιχεία, μέσα από άσφαλτο. Η διαδρομή είναι  κυκλική με μέτριες αναβάσεις και καταβάσεις.

Η συντροφικότητα, σε ένα ιδιαίτερα οικολογικό σπορ, μετράει...Ο ποδηλάτης θα διασχίσει ποδηλατόδρομο και θα περάσει  μέσα από πυκνά δάση σε και θα πάρει μια γεύση από τη διαφορετικότητα της ορεινής Ζακύνθου με αρκετά αγροτικά και κτηνοτροφικά στοιχεία. Θα επισκεφτεί ένα παλιό μοναστήρι και με 3 χιλιόμετρα επιπλέον διαδρομής θα χαζέψει το περίφημο ναυάγιο από ψηλά.  Με δυνατότητα παρατήρησης διάφορων ζώων όπως άλογα, πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες κτλ και πουλιά όπως παγώνια, φραγκόκοτες, χήνες, περιστέρια, κότες ακόμα και μελίσσια που κυριαρχούν στα ορεινά. Θα δοκιμάσει ντόπια ζακυνθινά προϊόντα όπως θυμαρίσιο μέλι, λαδοτύρι, παστέλι και θα χαζέψει τα παραδοσιακά υφαντά.

Χρόνος 3 έως 4,5 ώρες.

Ελάχιστος αριθμός ποδηλατών 2, μέγιστος 6.

Συνιστάται αθλητική ενδυμασία με κλειστά παπούτσια καθώς και χρήση αντηλιακού.

"ZANTE BICYCLE TREKKING TOURS"

Url : www.zantebicycle.gr
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ: Κιν: 6977 166 051