Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» με την ΑΝΕΚ LINES και το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια.

kyvernoasfaleia1H ΑΝΕΚ LINES, ένωσε τις δυνάμεις της με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI INSTITUTE), και με ευθύνη απέναντι στις μελλοντικές γενιές πραγματοποίησαν την πρώτη Διαδραστική Ημερίδα με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της εταιρείας στα Χανιά,

kyvernoasfaleia2Η πρωτοποριακή πρωτοβουλία που είχε στόχο την ουσιαστική ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων, σχετικά με το σημαντικό ζήτημα της online ασφάλειας, κέρδισε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του κοινού και εγκαινιάζει μια σειρά ενεργειών που θα πραγματοποιήσει η ΑΝΕΚ LINES και το CSI INSTITUTE, για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου που αποτελεί αναπόσπαστο εργαλείο στην καθημερινότητα όλων.

kyvernoasflaeia3Κατά την έναρξη της ημερίδας, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES Γιώργος Κατσανεβάκης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και εστιάζοντας στη σημαντικότητα του θέματος ανέφερε ότι “Όλα έχουν μια καλή και μια κακή μεριά. Όπως η Σπηλιά στη Μαραθοκεφάλα Κισάμου, όπου ο πατέρας του Μανώλη Σφακιανάκη, πατήρ Βαγγέλης, τη μεταμόρφωσε πριν από μερικά χρόνια από ποιμνιοστάσιο, στον υπέροχο χώρο που μέχρι σήμερα πραγματοποιείται η τελετή της Γέννησης του Χριστού”.

kyvernoasfaleia4Στη συνέχεια μαθητές και εκπαιδευτικοί, με «πλοηγό» τον Αντιστράτηγο ε.α. ΕΛΑΣ και Πρόεδρο του CSI Institute, Μανώλη Σφακιανάκη, ενημερώθηκαν, για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Ο «Άνθρωπος των παιδιών», τίτλο με τον οποίο τον έχει τιμήσει η UNICEF, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η ΑΝΕΚ πάντα πρωτοπόρος και στο θέμα των παιδιών και στον τομέα της ενημέρωσης πήρε την σκυτάλη και μας κάλεσε. Στόχος όλων μας να μάθουν τα παιδιά ποιες είναι οι αλήθειες και ποιες οι πραγματικότητες για το διαδίκτυο...Το διαδίκτυο είναι φως. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κίνδυνοι. Οι κυριότερες απειλές για ένα παιδί είναι το bullying, η εκδικητική πορνογραφία, οι καταστάσεις που ζουν τα παιδιά μέσα από ένα sexting αλλά και σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας".

kyvernoasflaeia5Ξεκαθάρισε, ότι πλέον "Ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι ένα μεγάλο φαινόμενο. Έχουν μειωθεί τα ποσοστά του bullying και έχουν αυξηθεί τα ποσοστά του εθισμού. Ο εθισμός δεν είναι κίνδυνος. Σε καθηλώνει! Οι κίνδυνοι είναι κάτι διαφορετικό από τον εθισμό...»

Στη συνέχεια, η Κλινική Εγκληματολόγος και Διευθύντρια του CSI Institute, Kαλλιόπη Ιωάννου, ανέλυσε φαινόμενα όπως το cyberbullying, ο διαδικτυακός εθισμός και η εκδικητική πορνογραφία.

kyvernoasfaleia6Σημειώνεται ότι οι 500 μαθητές που παρακολούθησαν την ημερίδα από το Γυμνάσιο Βάμου, το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, την Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, το 3ο Γυμνάσιο Χανίων και το Γυμνάσιο Βουκολιών, είχαν την ευκαιρία πριν την έναρξη να ξεναγηθούν στην θεματική έκθεση για τα 50 χρόνια της ΑΝΕΚ LINES, που βρίσκεται στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας.

Tην υλοποίηση της διαδραστικής ημερίδας, υποστήριξαν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας και το "Όλοι Μαζί Μπορούμε".

Η ΑΝΕΚ LINES, με φροντίδα και μέριμνα για τα παιδιά που αποτελούν τους αυριανούς πολίτες, συμβάλει ενεργά σε κάθε πρωτοβουλία αξιόπιστης ενημέρωσης, σε κάθε δράση που έχει στόχο την ουσιαστική εκπαίδευση. Έτσι αναλαμβάνει την ευθύνη του κοινωνικού της ρόλου και μέσα από δυναμικές συνεργασίες στηρίζει απτά την τοπική κοινωνία σχετικά με σύγχρονα ζητήματα που μας αφορούν όλους.

Η ΑΝΕΚ LINES πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει την Κρήτη συνεχίζει υπερήφανα με πλώρη το μέλλον!