Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η "Αγγέλα" του Γιώργου Σεβαστίκογλου σε σκηνοθεσία Κώστα Ζωγραφόπουλου.

aggelaΗ Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων και Συνταξιούχων των Ελληνικών Ταχυδρομείων του Νομού Αττικής παρουσιάζει το έργο του Γιώργου Σεβαστίκογλου "Αγγέλα", σε σκηνοθεσία Κώστα Ζωγραφόπουλου.

Ιδού πώς προλογίζει την "Αγγέλα"ο σκηνοθέτης του έργου Κώστας Ζωγραφόπουλος.

"Για την Αγγέλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου μια φωνή μέσα μου προστάζει να σιωπήσω, αποφεύγοντας τις συνήθεις σκηνοθετικές αναλύσεις. Σε τέτοια μεγάλα έργα θα πρέπει να επιτρέπουμε να μιλούν τα ίδια στις καρδιές των θεατών.

Το μόνο που θα ήθελα να αναφέρω, σε όσους κρατούν στα χέρια τους αυτό το πρόγραμμα περιμένοντας να ανοίξει η αυλαία του θεάτρου μας, είναι πως θα αδικούσαν το έργο αν το αντιμετώπιζαν ως ηθογραφία εποχής.

Οι ήρωες αυτού του σπουδαίου συγγραφέα, κρύβουν σκέψεις, επιθυμίες, φόβους και την ανθρώπινη μοίρα όλων των εποχών...

programma.aggelasΑυτή τη μαγεία ζήσαμε όλοι όσοι μυηθήκαμε στα μεγάλα ερωτήματα της γραφής του. Οι εξαίρετοι, ένας προς έναν, ηθοποιοί, έδωσαν για ακόμη μία φορά απλόχερα την ομορφιά της ψυχής τους, ως εραστές της Τέχνης, κατά τον αγώνα του θεατρικού ανεβάσματος, συνεπικουρούμενοι από την αρωγή των εκλεγμένων συναδέλφων τους που στηρίζουν τον Πολιτισμό. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για την παιδεία που μου προσφέρουν μέσα από την ιδιότητα του θεατρικού δασκάλου τους.

Τέλος, ίσως να ανακαλύψετε και εσείς μέσα από τον λόγοτου έργου, κομμάτια από τον δικό σας εαυτό. Εάν τούτο συμβεί, δεν χρειάζεται να τοερμηνεύσετε λογικά. Βιώνοντας αυτή την αίσθηση, κατανοούμε τοπραγματικό νόημα της Παιδείας του Θεάτρου...".

Κώστας Ζωγραφόπουλος  

Το έργο θα ανέβει την 9η, 10η και 11η Ιουνίου 2017 στον 6ο όροφο επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου αριθμ. 11 κτήριο. Ώρα έναρξης : 8.30 μ.μ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με προτεραιότητα προσέλευσης.