Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Νέα φουσκωτά σκάφη εισάγει η "Κούρτης Marine".

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Μια νέα σειρά γαστράτων φουσκωτών σκαφών, μικρού και μεσαίου μεγέθους, εισάγει στην Ελλάδα η "Κούρτης Marine". Τα σκάφη κατασκευάζονται στην Κολομβία, έχουν τη χαρακτηριστική ονομασία "ΑΒ inflatables", ενώ ο κατασκευαστής τους είναι Ιταλικής καταγωγής.

Τα φουσκωτά που έχει ήδη παραλάβει η "Κούρτης Marine", αλλά και κάποια άλλα, τα οποία είναι ήδη καθ' οδόν, ανήκουν στις σειρές "Oceanus" και " Nautilus" τής "ΑΒ Inflatabes". Συγκεκριμένα, από τη γκάμα τών σκαφών και τών δύο προαναφερομένων σειρών παραγωγής, έχουν ήδη έρθει, ή θα έρθουν, στην Ελλλαδα, το 3.80, το 4.20, το 4.60 και το 5.80 (12, 14, 15 και 19 πόδια αντιστοίχως). Να σημειωθεί ότι η "Κούρτης Marine" έχει τη δυνατότητα, εφ' όσον δοθεί παραγγελία, να φέρει στην Ελλάδα και τα μεγάλα μοντέλλα τής σειράς "Oceanus", μέχρι τα 9 μέτρα (28 πόδια), με την παράδοση να ορίζεται στούς δύο περίπου μήνες από την αποδοχή τής παραγγελίας.

Το 3.80 τής AB Inflatables.Τα φουσκωτά τής "ΑΒ Inflatables" διαθέτουν αεροθαλάμους από ύφασμα Hypalon Neoprene Orca, αλουμινένια δεξαμενή καυσίμου μέσα στη γάστρα (ακόμη και το πιο μικρό από αυτά), ανακλινόμενες δέστρες κ.λπ., ενώ η τιμή απόκτησής τους θεωρείται ιδιαιτέρως ανταγωνιστική, με δεδομένο ότι η "Κούρτης Marine" μπορεί να τα διαθέτει στην αγορά και σε τιμές "πακέττου" (σκάφος-μηχανή). Τιμές οι οποίες θα προκαλέσουν σίγουρα έκπληξη. Συγκεκριμένα, από τη σειρά "Oceanus", το 4.20 με μηχανή Mercury 50 hp θα προσφέρεται στην τιμή τών 11.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), το 4.60 με μηχανή 60 hp Mercury στην τιμή τών 12.200 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), και το 5.80 με μηχανή Mercury 115 hp στην τιμή τών 19.300 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).

Το πλωριό τμήμα τού 3.80 τής AB Inflatables.Ανάλογες θα είναι οι τιμές και για τα αντίστοιχα μεγέθη τής σειράς "Nautilus", με μια ελάχιστη προσαύξηση, λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας στο στήσιμο τής κουβέρτας και τής προστασίας τών αεροθαλάμων με πολυεστέρα, σε συγκεκριμένα σημεία. Πολύ σύντομα το ribandsea θα παρουσιάσει τα φουσκωτά αυτά στο φυσικό τους περιβάλλον, που δεν είναι βεβαίως η βιτρίνα μιας έκθεσης, αλλά η θάλασσα.

 

 

Αποκλειστική διάθεση:

"Κούρτης Marine", 4o χιλιόμετρο Βάρης Κορωπίου - Τηλ. 213 0326097 - 6936 065816       web : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μετά τον πρόωρο και άδικο θάνατο του Παναγιώτη Κούρτη, η εταιρεία έκλεισε...