Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στην "ΑΝΕΚ LINES" και η εκδήλωση της "Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων".

photo1H ΑΝΕΚ LINES, υποδέχτηκε στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ», στις 5/2 την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων.

Εκατοντάδες εκπρόσωποι κρητικών σωματείων και τοπικών φορέων, έδωσαν δυναμικά το παρών στο φιλόξενο πλοίο της ΑΝΕΚ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΚΣ, που έδεσε “άγκυρα” στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιώντας σε εορταστικό κλίμα την κοπή της αγιοβασιλόπιτας του συλλόγου.

Ο Προέδρος της ΠΟΚΣ κ. Μανώλης Πατεράκης δήλωσε χαρακτηριστικά «Είμαστε πολύ ευτυχείς που για μία photo2ακόμα χρονιά φίλοι και συμπατριώτες μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η καρδιά όλων μας χτυπάει στην παράδοση και στην Κρήτη μας. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΑΝΕΚ LINES που τόσα χρόνια στέκεται στο πλάι των κρητικών συλλόγων, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του κρητικού πολιτισμού και στη διατήρηση των δεσμών μας με την πατρίδα»

Από την πλευρά της ΑΝΕΚ LINES, ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Κατσανεβάκης ευχήθηκε σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, ομόνοια και αλληλεγγύη, υπογραμμίζοντας ότι η ΑΝΕΚ LINES θα  συνεχίσει με συνέπεια να στηρίζει τους Κρήτες με όσα μέσα διαθέτει.

xoreftesΤο «ΕΛΥΡΟΣ» της ΑΝΕΚ LINES γέμισε με μουσική, χορό, και ευχές. Παλμό στην ευχάριστη συνάντηση, έδωσαν τα χορευτικά συγκροτήματα της «ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ»  και  της «ΕΝΩΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ». Με χορούς από την Κρήτη και τη Ζάκυνθο αντίστοιχα, προκάλεσαν δίκαια το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Ξεχωριστός τόνος δόθηκε στην εκδήλωση όταν τα συγκροτήματα χόρεψαν μαζί, εκτοξεύοντας το κέφι στα ύψη. Τα χορευτικά βήματα της Κρήτης «δέθηκαν» με τα Ζακυνθινά, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ελληνική παράδοση ζυμώνεται από τη διαφορετικότητα και αγκαλιάζει τη μοναδικότητα κάθε τόπου.

xorosΟι προσκεκλημένοι, για τρίτη φορά από τις αρχές του 2017, απόλαυσαν παραδοσιακές κρητικές νοστιμιές & τη μοναδική φιλοξενία που προσέφεραν απλόχερα οι άνθρωποι της ANEK LINES.

Η ΑΝΕΚ, με πίστη στις καταβολές της, συνεχίζει τα όμορφα ταξίδια με πλώρη το μέλλον!