Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

H Hyundai Heavy Industries παρουσιάζει το HI-FIN που μειώνει την κατανάλωση του καυσίμου στα πλοία.

Πηγή : http://www.vesselfinder.com/news/3344-Hyundai-Heavy-Industries-introduces-HI-FIN-the-new-fuel-saving-propeller-attachment-device

Το επαναστατικό εξάρτημα HI-FIN που τοποθετείται στον αφαλό της προπέλλας και εξοικονομεί καύσιμα. Η Νοτιοκορεατική Hyundai Heavy Industries (HHI) παρουσίασε προσφάτως μια συσκευή, την HI-FIN, η οποία προσαρμόζεται στον αφαλό της προπέλλας των πλοίων και μειώνει κατά 2,5% την κατανάλωση του καυσίμου. Το HI-FIN τοποθετήθηκε σε ένα πλοίο μεταφοράς υγραερίου χωρητικότητας 162.000 μ3.

Το HI-FIN είναι ένα εξάρτημα το οποίο προσαρμόζεται στον αφαλό της προπέλλας και του επιτρέπει να δημιουργεί αντίστροφες δίνες που αντισταθμίζουν τις δίνες που δημιουργεί η ίδια η προπέλλα του πλοίου βελτιώνοντας έτσι την απόδοση της πρόωσης.

Το νέο εξάρτημα εξοικονόμησης ενέργειας τοποθετήθηκε σε ένα πλοίο μεταφοράς υγραερίου χωρητικότητας 162.000 μ3 της "Maran Gas". Το πλοίο, στο οποίο τοποθετήθηκε η νέα συσκευή,  αναμένεται να έχει εξοικονόμηση καυσίμου πάνω από 2,5%, σε σύγκριση με τον ίδιο τύπο σκαφών χωρίς Hi-FIN.

Εκπρόσωπος της Hyundai Heavy Industries δήλωσε:

"Αν η αναλογία εξοικονόμησης καυσίμου υπολογίζεται βάσει ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 8.600 TEU, οι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές των πλοίων αυτών μπορούν να εξοικονομούν περίπου $ 750.000 ετησίως ή $ 19 εκατομμύρια για 25 χρόνια, που είναι ο εκτιμώμενος χρόνος ζωής του πλοίου.".

Από την έναρξη λειτουργίας του ναυπηγείου το 1972, το Τμήμα Ναυπηγικής της H.H.I. έχει κερδίσει πολλά βραβεία στον χώρο της ναυπηγικής βιομηχανίας. Χάρη σε όλες αυτές τις επιτυχίες στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας, μέχρι αυτή τη στιγμή η H.H.I. κέρδισε παραγγελίες για περισσότερα από 30 πλοία. Η νοτιοκορεατική εταιρεία αναμένει ακόμη περισσότερα, όταν η νέα συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί σε ευρύτερο τύπο πλοίων, από πλοία μεταφοράς LNG σε σχεδόν όλους τους τύπους των πλοίων - εμπορευματοκιβωτίων, VLCC και LPG.