Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών και διάσωσης με την υποστήριξη της Λάλιζας Α.Ε.

 

Πλάνο από το σεμινάριο διάσωσης με την χρήση life raft.Στις 20 Ιουνίου στα πλαίσια ενημέρωσης και πληροφόρησης σε θέματα ασφάλειας και πρώτων βοηθειών στο σκάφος, το πρώτο online ηλεκτρονικό περιοδικό www.ortsa.gr σε συνεργασία με την E.N.AK και χορηγό τον όμιλο Lalizas , διοργάνωσε ημερίδα με θέμα  «Πρώτες βοήθειες και ασφάλεια στο σκάφος» στο Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου. Την διοργάνωση  υποστήριξε ενεργά ο  Όμιλος Lalizas , ο οποίος βοήθησε τόσο στον τομέα της οργάνωσης όσο και με τη χορηγία των υλικών.
Ο όμιλος Lalizas από την αρχή της συνεργασίας, αγκάλιασε την προσπάθεια διοργάνωσης αντίστοιχων σεμιναρίων, σε Ομίλους ιστιοπλοϊκών και μηχανοκίνητων σκαφών αναψυχής. Το υψηλό κόστος των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στην επίδειξη, θα έκανε την διεξαγωγή τέτοιων events αδύνατη χωρίς την υποστήριξη της.

Τα μέλη του Ναυτικού Όμιλου Παλαιού Φαλήρου και ο Πρόεδρος κ. Νίκος Σαρακαβάζης μας υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το σεμινάριο.

Η θεματολογία της ημερίδας περιελάμβανε :
Παροχή Α΄Βοηθειών σε άτομο που κινδύνευσε να πνιγεί.-Ανατροπή και επαναφορά σκάφους Optimist από τους μικρούς αθλητές του Ομίλου.
-Περιστατικό κινδύνου σε σκάφος, κλήση σε βοήθεια από VHF, άνοιγμα καπνογόνου, λειτουργία Life raft.
-Περιστατικό «άνθρωπος στη θάλασσα» και διάσωση  με μαντάρι από το σκάφος.
-Αντιμετώπιση υποθερμίας σε περίπτωση εγκατάλειψης του σκάφους.
-Πρώτες βοήθειες σε περιστατικό πνιγμού και επίδειξη C.P.R.
Οι συμμετοχές των μελών και άλλων ενδιαφερομένων, ξεπέρασαν τις 120, παρά την έντονη ζέστη. Μετά το πέρας του σεμιναρίου έγινε κλήρωση με πλούσια δώρα, χορηγία της Lalizas S.A και των MARINA Stores.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο διευθυντής Marketing του ομίλου Lalizas κ. Σπίνουλας, με το τμήμα Marketing το οποίο βοήθησε στην οργάνωση της εκδήλωσης.
Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Τα παιδιά του τμήματος ιστιοπλοίας του Ν.Ο.Π.Φ.Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου κ. Νίκο Σαρακαβάζη, τον Γραμματέα του Ομίλου κ. Νίκο Γεωργαντά καθώς και τον Κώστα Μάνθο, εκπαιδευτή αλλά και ψυχή του ομίλου, για την συμβολή τους στην καλή οργάνωση της ημερίδας και την Red Bull για την δροσιά των αναψυκτικών που μας προσέφερε.