Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Camping on board και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Αναμένοντας την επιβίβαση... Το camping on board είναι, χωρίς αμφιβολία, ο δημοφιλέστερος τρόπος για να ταξιδεύσετε με το camper ή το τροχόσπιτό σας στην Ιταλία. Και είναι ο δημοφιλέστερος, όχι μόνο γιατί δεν αποχωρίζεστε τις ανέσεις του τροχόσπιτου ή του camper σας κατά την διάρκεια ενός τέτοιου ταξιδιού, αλλά και γιατί έχετε την δυνατότητα να διανυκτερεύσετε σ' αυτό, καταβάλλοντας τα χρήματα για την αγορά ενός απλού εισιτηρίου καταστρώματος! Σε γενικές γραμμές, όσοι σκοπεύετε να ταξιδεύσετε μ' αυτόν τον τρόπο στην Ιταλία, πρέπει να γνωρίζετε ότι :

1) Το camping on board επιτρέπεται μόνο στο χρονικό διάστημα μεταξύ της 1ης Απριλίου και της 31ης Οκτωβρίου. Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, ότι επειδή από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και την 31η Μαρτίου το camping on board δεν επιτρέπεται, εσείς δεν μπορείτε να ταξιδεύσετε στην Ιταλία με το camper σας. Απλώς δεν μπορείτε να διανυκτερεύσετε σ' αυτό κατά την διάρκεια αυτών των μηνών, και τούτο γίνεται, προφανώς, για λόγους ασφαλείας.

2) Δεν υπάρχει η δυνατότητα camping on board στα δρομολόγια των πλοίων προς και από την Βενετία.

3) Καθ' όλη την διάρκεια του ταξιδιού μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο τροχόσπιτο ή το camper σας, εκμεταλλευόμενοι τις ανέσεις του καθώς και τις εγκαταστάσεις που σας παρέχει το πλοίο, όπως ντουζ, wc, ρεύμα 220 Volt κ.λπ. Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται στην τιμή του εισιτηρίου για το όχημα, συν ενός απλού εισιτηρίου καταστρώματος για κάθε επιβάτη. Σημειώστε, επίσης, ότι έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε τους υπολοίπους χώρους του πλοίου, όπως τα σαλόνια, τα εστιατόρια κ.λπ.

4) Η χρήση του αερίου, κατά την διάρκεια του ταξιδιού, απαγορεύεται. Δεν θα το χρειαστείτε πάντως, δεδομένου ότι το ψυγείο του camper θα δουλεύει μια χαρά με το ρεύμα των 220 Volt που θα σας παράσχει δωρεάν το πλοίο. Για κάθε ενδεχόμενο έχετε μαζί σας ένα τριπολικό αντάπτορα, ώστε να αντιμετωπίσετε μια ενδεχόμενη έλλειψη σε περίπτωση συνωστισμού. 

5) Καλό είναι να προγραμματίσετε τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας και να κλείσετε τα εισιτήριά σας εγκαίρως ώστε να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Σκεφτείτε ότι ο χώρος που προσφέρεται στα ανοικτά γκαράζ των πλοίων για τροχόσπιτα και campers δεν είναι απεριόριστος. Καλό είναι, επίσης, να είστε μπροστά στον καταπέλτη του πλοίου εγκαίρως και, πάντως, όχι μετά την ολοκλήρωση της φόρτωσης των φορτηγών αυτοκινήτων.

Πάρτε τώρα μια ιδέα των τιμών και των προσφορών κάθε εταιρείας για το camping on board και καλό σας ταξίδι!

SUPERFAST FERRIES :  http://www.greekferries.gr/sff-gr/superfast_camping.htm και  http://www.superfast.com/site/content.asp?sel=307&loc=1

ΑΝΕΚ LINES :  http://www.ferries-greece.com/ferry_lines/anek_ferries/campingonboard.asp

MINOAN LINES http://www.greekferries.gr/minoan-en/minoan_camping.htm και  http://www.ferries.gr/minoan/minoan-lines-ferries-campers.htm

ENDEAVOR LINES :  http://www.greekferries.gr/other-gr/endeavor_camping.htm

Και για όσους δεν τους τρομάζει η θύελλα του... του Δ.Ν.Τ. και των Τροϊκανών και θέλουν να επεκτείνουν το ταξίδι τους από την Ιταλία προς την Κορσική, την Ισπανία, την Σαρδηνία, την Σικελία, την Κροατία κ.λπ., ας ρίξουν μια ματιά εδώ :  http://www.traghettiweb.it/en/tw_campingonboard.php  

Ιωσήφ Παπαδόπουλος