Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Με τον Στέφανο Κουνάβη στην Πάλαιρο, το Μεγανήσι, τον Σκορπιό και επιστροφή με 3 τσαούσια!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

meganisiΚαθώς επιστρέφαμε απ' την Κεφαλονιά στον Αστακό μου τηλεφώνησε ένας συνδρομητής μου, ο Στέφανος Κουνάβης, και μου πρότεινε να περάσω απ' την Πάλαιρο, μια ώρα δρόμο απ' τον Αστακό προς βορράν. Καθώς είχαμε ήδη κερδίσει μια ημέρα αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόσκληση και, όπως απεδείχθη, άξιζε τον κόπο.

stefanos.kounavis2Το πρόγραμμα, εκτός από την περιήγηση στην Πάλαιρο, μια κωμόπολη που αναπτύχθηκε πολύ τουριστικά τα τελευταία χρόνια, περιέλαβε την παραλία του Άη Γιάννη, τον Σκορπιό, το Μεγανήσι, και όλες τις άλλες παραλίες και τα μικρονήσια της περιοχής. Ένας μαγικός τόπος, καταπράσινος, με υπέροχη θάλασσα, όμορφες παραλίες και ασθενείς ανέμους. Στοιχεία που αναδεικνύουν αυτή την περιοχή σε ιδανικό θαλάσσιο προορισμό.

tsaousiΣτα μεσοδιαστήματα ο Στέφανος ψάρευε επιδιώκοντας να πιάσει μερικά ψάρια προκειμένου να τα τιμήσουμε δεόντως το ίδιο βράδυ. Μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες με ψεύτικα δολώματα, στο παιγνίδι μπήκαν οι ζωντανές σουπιές που είχε εξασφαλίσει το πρωί απ' τον θείο του. Και ω του θαύματος τρία τσαούσια ανταποκρίθηκαν στις σουπιές που ήταν καρφωμένες στα αγκίστρια!

stefanos.kounavisΤο ίδιο βράδυ, παρέα με τον Στέφανο, τον εξαιρετικό φίλο του Δημήτρη και την καπετάνισσα, γράφτηκε ο επίλογος μιας υπέροχης ημέρας στο ξενοδοχείο "Φιλοξενία" της Παλαίρου με τον σεφ και έναν εκ των ιδιοκτητών Ανδρέα Κοτσάκη να μαγειρεύει κατά έναν υπέροχο τρόπο τα 3 τσαούσια, ενώ τα φώτα της μαρίνας άρχισαν να φωτίζουν τη νύχτα που έπεφτε πάνω απ' την Πάλαιρο...