Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Συνάντησα τον Σωκράτη Φάμελλο στο Κάστρο της Χώρας Φολεγάνδρου.

famellosΟι πολιτικοί μού είναι γενικώς αντιπαθείς, με ελάχιστες ωστόσο εξαιρέσεις. Ένας από αυτούς είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συ.Ριζ.Α. Π.Σ. Σωκράτης Φάμελλος. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι διάκειμαι φιλικώς απέναντι στην "πρώτη φορά αριστερά" επειδή συμπαθώ τον Φάμελλο. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι δεν πρόσκειμαι σε κανένα απολύτως κόμμα, από αυτά τουλάχιστον που έχουν ασκήσει εξουσία.

Συνάντησα τον Σωκράτη Φάμελλο εντελώς τυχαία, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του φετινού Πάσχα στη Φολέγανδρο, και αυθόρμητα του ζήτησα να μου δώσει μια συνέντευξη. Δέχθηκε ευχαρίστως. Με ρώτησε ωστόσο :

"Τι θά πούμε;".

"Ό,τι προκύψει από τις ερωτήσεις που θα σου θέσω", του απάντησα.

"Θα μιλήσουμε και για πολιτική;", με ρώτησε ξανά.

"Έχεις πρόβλημα;",ανταπάντησα.

"Κανένα".

"Εντάξει τότε. Θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο για να δώσουμε ραντεβού να τα πούμε την Τρίτη το απόγευμα, μετά το πέρας της περιφοράς της εικόνας".

Έτσι και έγινε. Το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα μας βρήκε να συζητάμε καθισμένοι στο μπαλκόνι ενός σπιτιού στη μαγική "γειτονιά των αγγέλων", στο Κάστρο της Χώρας Φολεγάνδρου.

Και συζητήσαμε, μεταξύ των άλλων, για τα παιδικά του χρόνια, τις σπουδές του, το πέρασμά του απ' την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το πάντρεμά του με τον Συ.Ριζ.Α., την ανάδειξή του σε Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής του ομάδας, το Μάτι, τα Τέμπη, τις τηλεφωνικές υποκλοπές, το Δημοψήφισμα του '15 και τις παραδόσεις του τόπου καταγωγής του κατά την διάρκεια των ημερών του Πάσχα.

Ευχαριστούμε τη "ZANTE FERRIES" που μας ταξίδεψε στη Φολέγανδρο.