Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Με λένε Ήρκο Αποστολίδη και πατέρας μου ήταν ο Ρένος!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

irkosΜπορεί να μην κατάφερα να πάρω συνέντευξη απ' τον αείμνηστο και με πληθωρική προσωπικότητα Ρένο Αποστολίδη, κάτι που διακαώς ήθελα, επισκέφτηκα όμως χθες στο γραφείο του τον έναν από τους δυο γιους του, τον Ήρκο, με τον οποίον είχα μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω απ' τον ίδιο, το συγγραφικό και μεταφραστικό του έργο, αλλά και με ενδιαφέρουσες αναφορές στον πατέρα του με τον αυθεντικό, πληθωρικό, ατίθασο και παρορμητικό χαρακτήρα του.

Ο Ήρκος Αποστολίδης, όπως άλλωστε και ο γεννήτοράς του, δεν μασάει τα λόγια του. Ομιλητικός, αν και δεν επιδιώκει τη δημοσιότητα, με ενδιαφέρουσες κριτικές για γνωστούς λόγιους, όπως ο Σαράντος Καργάκος και ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Ο Ήρκος Αποστολίδης, όπως άλλωστε και ο γεννήτοράς του, δεν μασάει τα λόγια του. Ομιλητικός, αν και δεν επιδιώκει τη δημοσιότητα, με ενδιαφέρουσες κριτικές για γνωστούς λόγιους όπως ο Γιώργος Μπαμπινιώτης και ο Σαράντος Καργάκος. Με ξεκάθαρες θέσεις για τη στάση και τις προτιμήσεις των εκδοτών. Με τις σκέψεις του για την αναρχία, τους αναρχικούς, το πολιτικό σύστημα εν γένει, και την επιλογή του, ακριβώς όπως και ο πατέρας του, να απέχει της εκλογικής διαδικασίας.