Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ελένη Θέμελη. Από συνειδητοποιημένο και ακομμάτιστο πολίτη μαθαίνεις γιατί έφυγε η πνευμονολόγος απ' τη Μήλο.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

eleni.themeliΚατά την διάρκεια της πρόσφατης παραμονής μας στη Μήλο, διάβασα στο Google για την παραίτηση και την αποχώρηση της πνευμονολόγου απ' τη Μήλο επειδή δεν έβρισκε σπίτι να μείνει!

Σκέφτηκα αρχικώς να μιλήσω με τον Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας και με τον Δήμαρχο του νησιού, αλλά στη συνέχεια αποφάσισα να μην το κάνω γιατί ήταν πλέον ή βέβαιον ότι θα έχανα τον χρόνο μου. Χώρια που δεν θα μάθαινα και την αλήθεια, δεδομένου ότι αυτήν θα τη μονοπωλούσε ο καθένας για τον εαυτό του.

Απ' την άλλη δεν μαθαίνει ποτέ κανείς τα ακριβή περιστατικά διαβάζοντας τις εφημερίδες ή βλέποντας τις τηλεοράσεις. Τα παπαγαλάκια των μέσων μαζικής εξαπάτησης μεταφέρουν στο φιλεθεάμον κοινό την είδηση όπως ακριβώς συμφέρει τον εκάστοτε πολιτικό πάτρωνά τους.

Έμαθα λοιπόν ότι η κυρία Ελένη Θέμελη, μαγείρισσα και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου "Κυνηγός" στην παραλία του Αδάμαντα, γνωρίζει καλά πρόσωπα και πράγματα και δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Την επισκέφτηκα λοιπόν στην κουζίνα του εστιατορίου της και ακούστε τι μου είπε στο βίντεο που ακολουθεί σχετικώς με το πρόβλημα της αποχώρησης της πνευμονολόγου απ' το Κέντρο Υγείας της Μήλου.

indianikes.skinesΔεν έμεινε όμως μόνο εκεί η κυρία Θέμελη. Μου μίλησε και για την τοποθέτηση "Ινδιάνικων" αντίσκηνων στην παραλία της Λαγκάδας. "Κάποιος νοίκιασε τον χώρο της παραλίας απ' τον Δήμο και τοποθέτησε αυτά τα κατασκευάσματα. Αυτά δεν μας ενοχλούν. Μόνο το χώρισμα γυψοσανίδας που έβαλε ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας για να δημιουργηθεί χώρος για την παραμονή της πνευμονολόγου, ενόχλησε, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο αυτόφωρο!".