Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κώστας Γλαρός. Τα όμορφα γήπεδα όμορφα... χορταριάζουν!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kostas.glarosΤο εκπληκτικό, για το μέγεθος και τον πληθυσμό ενός μικρού νησιού, ποδοσφαιρικό γήπεδο των Φούρνων δεν θα μπορούσε, δυστυχώς, να ξεφύγει από τη μοίρα όσων έργων έγιναν για να βελτιώσουν τη ζωή των νέων κυρίως ανθρώπων, να τονώσουν το ενδιαφέρον τους και να τους κρατήσουν μακριά από τις συνήθεις μολυσματικές συνήθειες.

Η συρρίκνωση του πληθυσμού, η εσωτερική μετανάστευση προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, η αδιαφορία της Κεντρικής Διοίκησης και των τοπικών Δημοτικών Αρχών, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων και τον αργό, αλλά βέβαιο, θάνατό τους.

xortariasmeno.gipedoΟ Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Αθλητικού Συλλόγου Φούρνων "Κουρσάρος" κ. Κώστας Γλαρός, μου μίλησε προχθές για την ποδοσφαιρική ομάδα του νησιού.

Για το όνειρο των νέων να δημιουργήσουν μια ποδοσφαιρική ομάδα.

Για την κατασκευή ενός πολύ όμορφου γηπέδου που θεωρείται, από πλευράς τοποθεσίας και θέας τουλάχιστον, το πιο όμορφο γήπεδο του κόσμου!

gipedoxortaria2Για τα πρώτα χρόνια με τη δραστήρια παρουσία του "Κουρσάρου" στο τοπικό πρωτάθλημα Ικαρίας, Σάμου και Φούρνων.

Την τονωτική παρουσία του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Νέρι Καστίγιο, ο οποίος περνά μεγάλο μέρος του χρόνου με την οικογένειά του στους Φούρνους.

xortariagipedoΤις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν αργότερα με τη φυγή των νέων, την αναπόφευκτη έλλειψη ποδοσφαιριστών, την εγκατάλειψη του πλαστικού τάπητα, εξ αιτίας της αδιαφορίας των αρμοδίων, και τη μετατροπή του σε... έκθεση αγριόχορτων! Ένα αθλητικό γήπεδο το οποίο η αδιαφορία των αρμοδίων τείνει να μετατρέψει σε χωράφι καλλιέργειας,,, οπωροκηπευτικών!