Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Βαρύ πλήγμα για την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη η προφυλάκιση δύο αθώων, καταγγέλλει ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο αλιέων στην υπόθεση Σήφη Βαλυράκη.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

dimitris.karvelis2Καθώς η διερεύνηση των αληθινών περιστατικών στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη είχε αρχίσει να διεγείρει όλο και περισσότερο την περιέργεια και το δημοσιογραφικό μου ενδιαφέρον, βλέποντας δε και την άνιση μεταχείριση που επιφύλαξε προσφάτως στον συνήγορο υπεράσπισης των δύο προφυλακισθέντων αλιέων ο Νίκος Ευαγγελάτος, ζήτησα απ' τον κ. Δημήτρη Καρβέλη να μου δώσει μια συνέντευξη στο γραφείο του. Εκείνος απεδέχθη ευχαρίστως και χθες το απόγευμα βρέθηκα στη Χαλκίδα.

Ο κ. Καρβέλης, καθώς και η συνεργάτις του δικηγόρος κυρία Δέσποινα Λυσιγάκη, δεν μάσησαν τα λόγια τους και τα στοιχεία που προσκόμισαν μπροστά στη βιντεοκάμερα  δεν άφηναν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις.

"Είναι βαρύ το πλήγμα για την αλήθεια και τη Δικαιοσύνη", είπε ο κ. Καρβέλης. "Όταν η Δικαιοσύνη αυτοαναιρείται το θέμα που δημιουργείται είναι μείζον. Είναι άλλο πράγμα να προσπαθεί ένας ανακριτής ή ένας εισαγγελέας να βρει τρόπους να μη φυλακίσει έναν εγκληματία, και άλλο πράγμα να προσπαθεί να εφεύρει στοιχεία για να προφυλακίσει έναν αθώο!

Στην υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο θάνατός του ήταν ατύχημα και οφείλεται σε δική του αμέλεια είναι αδιάσειστα και δεν χωρούν αμφισβήτηση. Η πραγματογνωμοσύνη των ιατροδικαστών και των επιστημόνων ήταν ξεκάθαρες και κατηγορηματικές. Παρ' όλο μάλιστα που δέχθηκαν πιέσεις να τις τροποποιήσουν, αυτοί επέμειναν στις θέσεις τους.

Ο "αυτόπτης" τάχα μάρτυρας, που εμφανίστηκε τρεις μήνες μετά το συμβάν, είναι ένα απόβλητο της κοινωνίας μας και οι καταθέσεις του είναι ψευδείς και αλληλοαναιρούμενες. Έχει υποβάλλει μήνυση εναντίον μου για συκοφαντική του τάχα δυσφήμιση και περιμένω να τον δω στο δικαστήριο για να αποκαλύψω τα ψεύδη του και να χαρακτηριστεί και επισήμως σαν απόβλητο της κοινωνίας!

Όταν αποκαλυφτεί η σκευωρία εις βάρος των δύο αθώων εντολέων μας, κάποιοι απ' το δικαστικό σώμα θα πάνε στα σπίτια τους! Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι συνήγοροι της οικογένειας Βαλυράκη εκπαραθυρώθηκαν από τους εντολείς των. Ομοίως εκπαραθυρώθηκε και η καθηγήτρια ιατροδικαστής κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου την οποία σας συνιστώ να βρείτε και να ρωτήσετε σχετικώς. Εμείς θα συνεχίσουμε πάντως να είμαστε στο πλευρό των δύο αθώων αλιέων μέχρι να λάμψει η αλήθεια".