Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η περιπετειώδης συνέντευξη της κυρίας Αντιπεριφερειάρχη, για το ΕΚΠΑΖ, που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!

Επιμέλεια - Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

mpogriΜετά την καταγγελία που υπέβαλα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά την 14η Δεκεμβρίου 2021, για όσα έχουν διαδραματιστεί στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. στο Μετόχι της Αίγινας και το αίτημα καταλογισμού ευθυνών σε όσους οδήγησαν στο κλείσιμο και την ερημοποίησή του, ζήτησα να συναντηθώ με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς και Νήσων κυρία Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη προκειμένου αυτή να απαντήσει στις ερωτήσεις μου on camera.

Μετά από πολλές αναβολές, λόγω των υποχρεώσεων της κυρίας Μπόγρη, η συνάντηση ορίστηκε τελικώς για την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, στον Πειραιά.

Η συζήτηση δεν εξελίχτηκε ομαλά, καθώς η κυρία Αντιπεριφερειάρχης έδειξε να μην είναι καλά ενημερωμένη για όσα είχαν προηγηθεί επί των ημερών των προκατόχων της, ενώ έπεσε και σε πολλές αντιφάσεις, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί από τις επίμονες ερωτήσεις μου και να μου ζητήσει κάποια στιγμή να κλείσω την κάμερα επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα!

Τελικώς η συνέντευξη έληξε άδοξα με την κυρία Μπόγρη να μου ζητά να στείλω τις ερωτήσεις μου εγγράφως στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αντιπεριφέρειας ώστε να μπορέσει να απαντήσει συνολικά.

Οι ημέρες και οι εβδομάδες ωστόσο περνούσαν χωρίς να παίρνω κάποια απάντηση στις ερωτήσεις μου από την Αντιπεριφερειάρχη. Τηλεφώνησα λοιπόν πριν από μία εβδομάδα στον στενό συνεργάτη της κ. Γκιόκα, ο οποίος ήταν παρών στην αρχική συνάντηση, και του ζήτησα να μου εξηγήσει γιατί καθυστερούν τόσο πολύ οι απαντήσεις της κυρίας Μπόγρη. Εκείνος μου είπε ότι οι απαντήσεις στα ερωτήματά μου είναι έτοιμες και θα αποσταλούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου. Του είπα ότι αν δεν μου σταλούν μέχρι την ημερομηνία αυτή, είμαι υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσω την ημιτελή συνέντευξη μαζί με τις αναπάντητες ερωτήσεις μου.

Οι απαντήσεις δεν δόθηκαν μέσα στην προκαθορισμένη ημερομηνία και έτσι η ημιτελής συνέντευξη της κυρίας Μπόγρη ανεβαίνει σήμερα στο κανάλι μου. Θα ακολουθήσει αύριο άλλο βίντεο με τις ερωτήσεις που έθεσα γραπτώς στην Αντιπεριφερειάρχη και οι οποίες δεν απαντήθηκαν ακόμη.

Μπορεί οι πολιτικοί να αδιαφορούν για το δημόσιο συμφέρον και να κοιτούν αφ' υψηλού τους πολίτες και την ενημέρωση, ο δημοσιογράφος όμως, ο οποίος ασκεί κριτική και έλεγχο στην εξουσία, χωρίς να φορά κομματικές παρωπίδες, οφείλει να ενημερώνει το κοινό για όσα πραγματικά συμβαίνουν στη Δημόσια Διοίκηση.

Δείτε το βίντεο της περιπετειώδους συνέντευξης εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=v18PNaQLI38