Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Βασίλης Ορφανός. Χορεύοντας με τις enduro στις ερήμους του πλανήτη!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

orfanos.vasilis4Ο Βασίλης Ορφανός δεν είναι σίγουρα ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ευγενής, δραστήριος, αποφασιστικός, ευσυγκίνητος, δυνατός, καθαρός, τακτικός και οργανωτικός μέχρι σημείου ψυχαναγκασμού! Θυμάται και τιμά την καταγωγή του και δακρύζει κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν των παιδικών του χρόνων και στους γονείς του.

orfanos.vasilis6Μου περιγράφει το ξεκίνημα της ζωής του από τότε που έβλεπε τον πατέρα του Μηνά να μεταφέρει πάγο και οικοδομικά υλικά με το side car της κατοχικής BMW στις γειτονιές του Χαλανδρίου, του Παραδείσου και του Αμαρουσίου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

orfanos.vasilis2Μου μιλάει για τη μεγάλη του αγάπη για τις μοτοσυκλέτες και τις enduro, για τον πρώτο του αγώνα, στον οποίον έλαβε μέρος κρυφά απ' τους γονείς του, για τον σοβαρό τραυματισμό του, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τον ακρωτηριασμό του ποδιού του στα είκοσί του χρόνια, και την επάνοδό του στους αγώνες μετά από ενάμιση χρόνο.

orfanos.vasilisΑναφέρεται στις κατακτήσεις των πανελληνίων πρωταθλημάτων που κατέκτησε, για τον αγώνα που έδινε προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειαζόταν, δουλεύοντας τον χειμώνα στην ταβέρνα του Μαγγίνα, για τον ανταγωνισμό, για τις πικρίες και τις ευτυχισμένες στιγμές του.

orfanos.vasilis5Μιλάει για την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και τις αδυσώπητες μάχες της ερήμου, στο πλαίσιο των αγώνων του περιβόητου "Ντακάρ", θυμάται τις δύσκολες και τις άσχημες στιγμές και ολοκληρώνει τη συνέντευξή του λέγοντας πως η ευτυχέστερη, και συγχρόνως πιο συγκλονιστική στιγμή, ήταν όταν πέταξε με ένα αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας σε συνθήκες "9 G" από τα Χανιά στην Πελοπόνησο.

orfanos.vasilis3Είναι, χωρίς αμφιβολία, η μεγαλύτερη σε διάρκεια συνέντευξη που έχω καταγράψει μέχρι σήμερα με τη βιντεοκάμερά μου και, συγχρόνως, η συνέντευξη στην οποία η δική μου συμμετοχή ήταν σχεδόν μηδενική! Μου αρκούσε να ακούω τον Βασίλη, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι δικό μου παιδί, ηλικιακά. Μου αρκούσε να σκέφτομαι, καθώς τον άκουγα να ξετυλίγει το νήμα της ζωής του, πως η δική του πορεία και η ιδιοσυγκρασία έχουν πολλά κοινά σημεία με τη δική μου.

Ο Βασίλης διευθύνει μια Κινητή Μονάδα Ασφαλούς Οδήγησης. Το site του, στο οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν πληροφορίες, είναι το : http://vorfanos.gr/ και το τηλέφωνο επικοινωνίας : 6977 673 262