Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο γιος του αείμνηστου Σταύρου Βαλσαμίδη με ξεναγεί στο εκπληκτικό μουσείο θαλασσίων ευρημάτων του αείμνηστου πατέρα του.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

giannis.valsamidisΠέρασαν 8 χρόνια από τότε που αντίκρυσα το θαύμα που έφτιαξε με ιδρώτα και αίμα ο καπετάν Σταύρος Βαλσαμίδης στα Βλυχάδια της Καλύμνου. Ένα μουσείο με θαλάσσια ευρήματα που με τα χέρια του ανασήκωσε απ' τον βυθό της θάλασσας σε όλη τη διάρκεια της ζωής του : https://www.ribandsea.com/face/1049-to-mouseio-tis-thalassas-tou-stayrou-valsamidi-stin-kalymno.html

ippokamposΟ καπετάν Σταύρος έφυγε απ' τη ζωή, πριν από μερικά χρόνια, έτσι ακριβώς όπως το είχε ονειρευτεί. Από καρδιακή ανακοπή στον βυθό της θάλασσας. Στο πόδι του άφησε τον γιο του Γιάννη ο οποίος συνεχίζει το έργο του πατέρα του και στο μέτρο των δυνατοτήτων του το πάει παραπέρα. Τον συνάντησα χθες στα Βλυχάδια και με ξενάγησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο στην απίστευτη θαλασσινή συλλογή του πατέρα του.

navagio.valsamidiΦανερή πάντως η συγκίνηση και η αμηχανία του Γιάννη Βαλσαμίδη καθώς κλήθηκε να ξεναγήσει αυτός τώρα τον δημοσιογράφο που είχε πάρει την αρχική συνέντευξη απ' τον πατέρα του 8 χρόνια πριν. Και μολονότι τα χρόνια περνούν και η απίστευτη αυτή συλλογή αποκτά ολοέν και μεγαλύτερη αξία, πραγματική τε και συναισθηματική, κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν δείξει οι κρατούντες για την υιοθέτηση και την αξιοποίησή της.