Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Γιάννης Λύδης. Μελισσοκόμος είμαι, όχι μελισσοτρόφος!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
 
giannis.lydis2Για τον εκπληκτικό Άνθρωπο και μελισσοκόμο Γιάννη Λύδη δεν θα πω τίποτε εγώ. Τα είπε όλα ο ίδιος στην πάνω από μιάμιση ώρα συζήτηση που είχα μαζί του σε ένα απ' τα μελισσοκήπια που διατηρεί στην Άνω Μεριά Φολεγάνδρου. Αν νομίζετε πως ο χρόνος αυτής της συζήτησης είναι μεγάλος, δεν έχετε παρά να τον συγκρίνετε με έναν αντίστοιχο χρόνο κάποιας από τις ανούσιες εκπομπές της τηλεόρασης τύπου survivor, big brother κ.λπ.
 
giannis.lydis1Εγώ πάντως σας διαβεβαιώ ότι τη συζήτησή μου με τον Γιάννη Λύδη την είδα ήδη τρεις φορές! Μια όταν τη βιντεοσκοπούσα, μία κατά την διάρκεια της επεξεργασίας του βίντεο και άλλη μία όταν ολοκληρώθηκε το μοντάζ! Σας διαβεβαιώ μάλιστα ότι θα την δω πολλές φορές ακόμη γιατί, απλούστατα, οι γνώσεις, ο λόγος και η επικοινωνιακή δεινότητα του Γιάννη Λύδη είναι αυτά που κερδίζουν τον συνομιλητή του και τον κάνουν να κρέμεται απ' τα χείλη του.
 
giannis.lydis4Τα προϊόντα πάντως που φτιάχνει ο Γιάννης Λύδης, χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη το εκπληκτικό μέλι που παράγουν οι μέλισσές του, είναι εξαιρετικά, με κορυφαία την κηραλοιφή, για την οποία, όπως λέει ο ίδιος, έχει μεγάλα όνειρα ακόμη και για την εξαγωγή της! Αξίζει πραγματικά να ενθαρρύνει κανείς αυτόν τον εργασιομανή μελισσοκόμο, είτε συμμετέχοντας σε ένα από τα γκρουπ ξενάγησης στον μαγικό χώρο της μέλισσας, που διοργανώνει και επιμελείται ο ίδιος στη Φολέγανδρο, είτε αγοράζοντας κάποιο από τα προϊόντα που παράγει. Το τηλέφωνό του είναι 6945 752 726 και θα τον βρείτε στην Άνω Μεριά της Φολεγάνδρου.