Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Νίκος Χαβρεδάκης. Εξαιρετικός βελονιστής και εκπληκτικός συλλέκτης παλαιών αυτοκινήτων!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

xavredakisΟ Νίκος Χαβρεδάκης είναι ένας εξαιρετικός ιατρός βελονιστής, στα Χανιά, στο ιατρείο του οποίου σχηματίζουν καθημερινώς ουρά οι ασθενείς. Τον ελεύθερο χρόνο του τον εξαντλεί στην αναπαλαίωση και συλλογή αυτοκινήτων του περασμένου αιώνα, τα περισσότερα των οποίων μετρούν πάνω από 60 χρόνια ζωής.

ford1930Ο Νίκος είναι ένας πολύ επικοινωνιακός τύπος, με ιδιαίτερο χιούμορ και υψηλό επίπεδο αισθητικής και γούστου. Γνώριζα ότι ήταν συλλέκτης παλαιών αυτοκινήτων αλλά αυτό που δεν γνώριζα είναι ότι έχει πάει τη "βαλίτσα" τόσο μακριά. Δεξί του χέρι στην προσπάθεια αυτή ο Αλέξης Μπόλαρης, με τον οποίον είχα προσφάτως μια συζήτηση στο εργαστήριό του https://www.youtube.com/watch?v=x9OahgUpTdA

bmwantikaΣυλλέκτες παλαιών αυτοκινήτων υπάρχουν σίγουρα πολλοί. Νομίζω όμως ότι κανείς δεν είναι τόσο τελειομανής όσο ο Νίκος Χαβρεδάκης. Αν δεν ολοκληρωθεί μια αντίκα μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια, με τα δικά της ανταλλακτικά, και δεν έρθει στα "ίσια" της από τον επίσης τελειομανή Αλέξη Μπόλαρη, δεν μπαίνει στον χώρο του Χαβρεδάκη.

eribaΑπό εκεί και μετά οι αντίκες δεν κάθονται στην ησυχία τους! Ο Νίκος θα τις βγάλει βόλτα σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα τις έχει πάντα καθαρές και με φορτισμένες τις μπαταρίες τους, ενώ θα τις φροντίζει και θα αποκαθιστά όποια τυχόν βλάβη ή δυσλειτουργία τους. Άλλωστε, σαν ενεργό μέλος της ΦΙΛ.ΠΑ., λαμβάνει μέρος στους περισσότερους αγώνες που διοργανώνονται στην Κρήτη ή σε άλλα μέρης της Ελλάδας και η προθήκη του είναι γεμάτη με κύπελλα τα οποία έχει κατακτήσει στους αγώνες αυτούς.

Νομίζω πάντως ότι στην περίπτωση του Νίκου Χαβρεδάκη τα λόγια περιττεύουν. Η εικόνα τα λέει όλα.