Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μιχάλης Πράσινος. Ο τελευταίος καραβομαραγκός στο Κουφονήσι που αντιστέκεται στους πολέμιους της παράδοσης.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

mixalis.prasinos2Το παραδοσιακό καρνάγιο του Μιχάλη Πράσινου στο Επάνω Κουφονήσι διαφέρει οπτικά από τα περισσότερα καρνάγια που υπάρχουν και λειτουργούν ακόμη στο Αιγαίο. Γραφικό, παραδοσιακό, με τον ανεμόμυλο-ξενώνα και το ξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου να το συντροφεύουν, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ένα πρωτόγνωρο πόλεμο εκδίωξης του Μιχάλη, που το δουλεύει εδώ και δεκαετίες, στον βωμό κάποιων ιδιωτικών συμφερόντων που θέλουν να το μετατρέψουν σε τουριστική επιχείρηση! Μην αφήνετε τίποτε παιδιά! Τινάξτε τα όλα στον αέρα! Κάντε τα ξενοδοχεία, ξαπλώστρες, ομπρέλες, γουρούνες!

karnagio2Στο πλευρό του Μιχάλη είναι πάντως τόσο οι ντόπιοι ψαράδες όσο και ο Δήμαρχος της Νάξου που αντιλαμβάνονται ότι η απομάκρυνση του καρνάγιου από το Κουφονήσι θα έχει οδυνηρές συνέπειες για το νησί.

Ακούστε τι μου είπε ο Μιχάλης Πράσινος ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, είναι ο σύζυγος της εκπληκτικής Στέλλας Ρούσσου, της Αμοργιανής μαγείρισσας που δίνει ζωή στο εστιατόριο "Καρνάγιο", με την οποία επίσης μίλησα σε προηγούμενο βίντεο :