Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Βασίλης Ζέρβας. Μηχανουργός με ταλέντο και πολλά καντάρια μυαλό!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

zervas5Ο Βασίλης Ζέρβας είναι ένας μηχανουργός 35 ετών ο οποίος γεννήθηκε στα Σπάτα και μεγάλωσε στο μηχανουργείο του πατέρα του. Παρ' όλο όμως το νεαρό της ηλικίας του, ο τρόπος που σκέφτεται και ενεργεί παραπέμπει, χωρίς αμφιβολία, σε έμπειρο μηχανολόγο 60 ετών!

Άκουσα το όνομά του, για πρώτη φορά, μετά την πρόσφατη συνέντευξη που πήρα απ' τον Γιώργο Χαλάση στη Σίφνο. Ανταποκρινόμενος στη συνέχεια στο αίτημα αρκετών συνδρομητών μου, κάλεσα τον Βασίλη στο τηλέφωνο και χθες τον επισκέφτηκα στο εργαστήριό του, στην Παιανία, το οποίο περισσότερο θυμίζει νοικοκυρεμένο σπίτι παρά μηχανουργείο! Το γεγονός μάλιστα ότι απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα απ' το σπίτι μου στο Κορωπί, έκανε τη συναντησή μας πιο άμεση και γρήγορη.

Μου μίλησε για τη ζωή του, για το πώς ήταν οι σχέσεις του με τον πατέρα του και τα πρώτα μαθήματα που πήρε από αυτόν, γι' αυτά που έμαθε παρακολουθώντας βιντεάκια στο YouTube, για το πόσο ζηλεύει το περιβάλλον και τον τρόπο με τον οποίο εξασκεί το μηχανολογικό του δαιμόνιο ο Χαλάσης, για τις σχέσεις του με τους άλλους συναδέλφους του, για το πώς του αρέσει να εργάζεται και με ποιο τρόπο θέλει να αμείβεται για την εργασία του, για τη μεγάλη γκάμα των επιδιορθώσεων και κατασκευών που αναλαμβάνει και φέρνει εις πέρας.

zervas2Δεν περιορίστηκα όμως μόνο στο βιογραφικό του. Του ζήτησα να φτιάξει κάτι και να βιντεοσκοπήσω τη δουλειά του. Δέχθηκε πρόθυμα να κολλήσει το τρύπιο αλουμινένιο κάρτερ ενός Seat Ibiza. Ήταν τόσο άψογα περιγραφικός και κατανοητός, που στο τέλος μου έμεινε η εντύπωση πώς θα μπορούσα να το κάνω κι' εγώ! Τρόπος του λέγειν βεβαίως!

Αυτό που κατάλαβα πάντως, φεύγοντας απ' το συνεργείο του Βασίλη Ζέρβα, είναι ότι ο άνθρωπος αυτός κατάφερε να κάνει τη δουλεία του (σκοπίμως τονίζω τη λέξη στην παραλήγουσα) δημιουργική εργασία, καθώς είναι διαρκώς ερωτευμένος μαζί της!

Αν χρειαστείτε τον Βασίλη Ζέρβα θα τον βρείτε στο 2ο χλμ. Λεωφ. Μαρκόπουλου, στην Παιανία.
Τηλ. : 210 6646361 - e mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Web : http://www.mixanourgeiozervas.gr/

YouTube : https://www.youtube.com/channel/UCKe2YCVatx2gM4COe4Z1rLg