Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η Χαρίκλεια Μητρούδη εκπέμπει S.O.S. για τα δάση!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

xarikleiamitroudiΉταν μια από τους ομιλητές του "Δ΄ Διεθνούς Συνεδρίου Δημιουργική Γραφή" που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Φλώρινας από τις 12 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2019. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα την παθιασμένη αγάπη της για τα δάση και τις άοκνες προσπάθειές της να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τον κόσμο για την διάσωσή τους.

Πρόκειται για την Χαρίκλεια Μητρούδη η οποία, παρακολουθώντας τη δουλειά μου και όσα αναρτώ στον λογαριασμό μου στο YouTube, με είχε προσκαλέσει να παρευρεθώ στο Συνέδριο. Ανταποκρίθηκα στην πρόσκλησή της ΚΑΙ γιατί βρήκα το θέμα του Συνεδρίου εξαιρετικά ενδιαφέρον, ΚΑΙ γιατί είχα πολλά χρόνια να ταξιδεύσω στη βόρεια Ελλάδα αφού το Αιγαίο έχει μονοπωλήσει σχεδόν το ενδιαφέρον μου.

Καθώς η Χαρίκλεια δεν ήταν δυνατόν να εξαντλήσει το θέμα της στον περιορισμένο χρόνο των 15 λεπτών που είχε δοθεί σε κάθε έναν από τους δεκάδες ομιλητές του Συνεδρίου, θεώρησα σκόπιμο να της ζητήσω να κάνουμε μια διεξοδική συζήτηση on camera. Επέλεξα σαν χώρο για την συζήτησή μας το αυτοκινούμενο ώστε να μην ενοχλούμαστε από εξωτερικούς θορύβους.

Ακούστε όσα εξαιρετικώς ενδιαφέροντα μου είπε η Χαρίκλεια Μητρούδη και θαυμάστε το πάθος αυτής της γυναίκας για τα δάση, τα αγαθά που προσφέρουν στον άνθρωπο και στον πλανήτη και τις επιτακτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε όλοι μας για την διάσωσή τους, καθώς οι κυβερνήσεις και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα σιωπούν και αδιαφορούν.