Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Νίκος Καραγιαννίδης. Ο Ά-τρελος της ελληνικής ποδηλασίας!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παποαδόπουλος.

karagiannidisΕίναι ιδιόρρυθμος. Είναι φυσικός, αλλά δεν εργάζεται. Μισεί θανάσιμα τους ψευτο-εφευρέτες και τους εθνικούς "ευεργέτες" και δεν μασάει τα λόγια του όταν μιλάει γι' αυτούς. Αλωνίζει κάθε μέρα την Αττική, και όχι μόνο, με το αγωνιστικό του ποδήλατο κάνοντας πολύωρες εξαντλητικές προπονήσεις. Δεν αφήνει αγώνα που να μη συμμετάσχει. Δεν ανεβαίνει συχνά στο βάθρο των νικητών αλλά όταν ανέβει το χαίρεται σαν μικρό παιδί. Εύχεται σε όλους τους φίλους και συναθλητές του να ψοφήσουν από καρκίνο! Το εύχεται και στον εαυτό του, σε μια προσπάθεια, θαρρείς, να ξορκίσει τον θάνατο! Δεν φοράει ποτέ κράνος, όταν προπονείται, με αποτέλεσμα σε μια πρόσφατη "αγορά" ενός φράχτη στα Σπάτα να σπάσει το κεφάλι του και να τον ράψουν σε 52 σημεία!

Αυτά, και άλλα πολλά είναι ο Νίκος Καραγιαννίδης, ο λογαριασμός του οποίου στο facebook είναι η παιδική χαρά των ποδηλατών. Δεν περιορίζεται όμως σε ένα "νορμάλ" προφίλ. Πρωταγωνιστεί σε άλλον ένα κλειστό λογαριασμό που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των ά-τρελων της ποδηλασίας, με ά-τρελα συμπόσια, ά-τρελες συζητήσεις, ατάκες και ά-τρελες προπονήσεις.

karagiannidis2Ζήτησα χθες να του πάρω μια συνέντευξη και δέχθηκε. Μόνο που έπρεπε να ανέβω μαζί του (με το παπί εγώ) μέχρι την κορυφή της Πεντέλης. Δεν αφήνει άλλωστε ημέρα να περάσει χωρίς να καλύψει τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα με το ποδήλατό του.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, ο Νίκος Καραγιαννίδης. Ο ά-τρελος της ελληνικής ποδηλασίας, ο "χοντρός ανηφορίστας, ο οποίος σπανίως γελάει, ακόμη και όταν όλοι οι άλλοι γύρω του κλαίνε με τα αστεία του!