Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το σκάνδαλο της Συν. Τράπ. Δωδ/σου και η νέα τροπή που πήρε η υπόθεση λόγω της πρόσφατης δικαίωσης του Η. Μαυρικάκη από τον Άρειο Πάγο.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

aidaΝέα τροπή στην περίφημη υπόθεση του σκανδάλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου έφερε η απόφαση του Αρείου Πάγου να δικαιώσει την οικογένεια του επιχειρηματία Ηλία Μαυρικάκη και να διατάξει την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο της Ρόδου.

mavrikakisiliasΗ δικηγόρος του Ηλία Μαυρικάκη κυρία Αίντα Τζαβέλλα, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην υπόθεση του σκανδάλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, στο οποίο, όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο κ. Μαυρικάκης, τον ενέπλεξε ο υπαλλήλος της θυρίδας της τράπεζας αυτής στην Κάσο (Νικόλαος Λυριστής), και μάλιστα εν αγνοία του, έκανε την πρόβλεψη ότι ο εντολέας της θα δικαιωθεί στο επόμενο δικαστήριο και θα αποζημιωθεί τόσο για τα χρήματα που υπεξαίρεσε η Τράπεζα από τον λογαριασμό του, δια του υπαλλήλου της, όσο και για την ηθική βλάβη που υπέστη ο ίδιος και τα μέλη της οικογενείας του.

Στη συζήτηση που είχα τόσο με την κυρία Τζαβέλλα όσο και με τον Ηλία Μαυρικάκη, ακούστηκαν σημαντικές καταγγελίες για την συμπεριφορά των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, του υπαλλήλου της στην Κάσο Νικολάου Λυριστή (ο οποίος έφυγε στην Αμερική, παρ' όλη την απαγόρευση εξόδου που του είχε επιβληθεί) αλλά και σαφείς υπανιγμοί για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων των δικαστών οι οποίοι εκδίκασαν την υπόθεση στα Εφετείο της Ρόδου.

Σημείωση : Κατά την διάρκεια της συνέντευξης το ένα από τα δύο μικρόφωνα υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα να μην ακούγεται καλά η δική μου φωνή σε κάποια σημεία τη συζήτησης. Ζητώ την επιείκεια και την κατανόηση όσων θα δουν το βίντεο.