Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Έφυγε από τη ζωή ο Περικλής Παναγόπουλος.

panagopoulosΠέθανε σε ηλικία 84 ετών ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ο Περικλής Παναγόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Δεκεμβρίου 1935. Πατέρας του ήταν ο Μεσσήνιος Σταύρος Παναγόπολος, ο οποίος στις αρχές του περασμένου αιώνα είχε μεταναστεύσει στην Αμερική ενώ η μητέρα του καταγόταν από την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης.

Ο Παναγόπουλος έμεινε ορφανός σε πολύ μικρή ηλικία αφού ο πατέρας του Σταύρος είχε αντιστασιακή δράση στην περίοδο της Κατοχής και πέθανε από βασανιστήρια από τους Γερμανούς και κατά άλλους στην περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου.

Θεωρείται ο θεμελιωτής της σύγχρονης Ελληνικής ακτοπλοΐας.

Ο Περικλής Παναγόπουλος είχε πέσει θύμα απαγωγής στις 12 Ιανουαρίου το 2009 και έμεινε κρατούμενος στα χέρια των δραστών μέχρι και τις 20 του μήνα.

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε μέσω facebook η σύζυγός του Κατερίνα Παναγοπούλου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, 2019 ώρα 01:00 μ.μ. και θα ακολουθήσει η ταφή, στον Οικογενειακό τάφο, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Πηγή : https://www.cnn.gr/news/ellada/story/164555/pethane-o-efoplistis-periklis-panagopoylos

Η σύζυγος του Περικλή Παναγόπουλου Κατερίνα γράφει, μεταξύ άλλων, στο facebook :

"Έφυγε» ο Πατριάρχης της Επιβατηγού Ναυτιλίας Περικλής Σ. Παναγόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας, σε ηλικία 83 ετών, την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, στις 06.00 π.μ.. Μετά, από πολύχρονη μάχη, ξεκίνησε το τελευταίο του και μεγαλύτερο ταξίδι.

Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του, εν ειρήνη, στο σπίτι του, έχοντας, όπως επιθυμούσε στο πλευρό του, τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του"...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2345607822342032&set=a.1384351361801021&type=3

Σχόλιο "Rib and Sea".

Με την εταιρεία του, αειμνήστου πλέον, Περικλή Παναγόπουλου, είχα, και συνεχίζω να έχω, άριστη συνεργασία. Χάρις στην προσφορά των δωρεάν εισιτηρίων που μου παρείχαν και συνεχίζουν να μου παρέχουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες του, είχα τη δυνατότητα να επισκεφτώ πολλά νησιά του Αιγαίου και να δημοσιεύσω ταξιδιωτικά άρθρα και videos στα διαδικτυακά περιοδικά μου.

Εκφράζω τα θερμά συλληπητήριά μου στην οικογένειά του, στους συνεργάτες και στους υπαλλήλους των εταιρειών του.

Καλό ταξίδι στις θάλασσες του ουρανού Περικλή Παναγόπουλε...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος