Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Νίκος Μακράκης. Ένας οδοντίατρος στο πηδάλιο της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

makrakis2Νομίζω - τι νομίζω δηλαδή, είμαι απολύτως πεπεισμένος - ότι καλύτερος πιλότος στο πηδάλιο της Ελληνικής  Αεραθλητικής Ομοσπονδίας από τον Νίκο Μακράκη δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ο άνθρωπος αυτός είναι χαρισματικός. Είναι αυτό που λέμε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, σε ένα χώρο ο οποίος σφαδάζει από ίντριγκες, καρεκλολαγνεία και μικροσυμφέροντα, όπως οι περισσότεροi χώροι άλλωστε στους οποίους συχνάζουν χομπίστες. Είτε πρόκειται για δίτροχα, είτε πρόκειται για φουσκωτά σκάφη, είτε πρόκειται για αεροπλάνα! Αδύνατον τελικώς να απαλλαγούμε από τη μοιραία κατάρα της φυλής μας.

Κατ' αρχάς, λοιπόν, ο Μακράκης δεν κρατιέται! Και όταν λέω δεν κρατιέται, το εννοώ! Δεν κρατιέται όταν διαπιστώνει την π@στιά, αν και διαθέτει την εξυπνάδα και το ταλέντο να διαχειρίζεται τον π@στη, σε αντίθεση με μένα ας πούμε, που πάνω στον θυμό μου κάνω λάθη τακτικής και τελικώς χάνω το δίκιο μου. Ο Μακράκης θα θυμώσει, θα θυμώσει πολύ, και όποιος τον γνωρίζει το καταλαβαίνει αμέσως. Είναι όμως συνάμα τόσο υπομονετικός και μεθοδικός, που θα οργανώσει με υπομονή το κτύπημα του π@στη ώστε να μην του δώσει τη δυνατότητα να αμυνθεί ή να ανταποδώσει το κτύπημα.

Είναι συγχρόνως πλήρης ιδεών, με απώτερο σκοπό να αναβαθμίσει τον χώρο του οποίου ηγείται. Δεν είναι τυχαίο ότι χάρις σ' αυτόν στεγάζεται σήμερα η ΕΛ.Α.Ο. σε δικό της χώρο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοίου, μετά την απώλεια του εντευκτηρίου της στις εγκαταστάσεις της Υ.Π.Α. στο Ελληνικό.

Μου εκμυστηρεύτηκε τα σχέδιά του για το μέλλον της ΕΛ.Α.Ο. και ομολογώ ότι εξεπλάγην. Μου μίλησε για τα "αγκάθια" του χώρου, που πασχίζουν να γκρεμίσουν ό,τι καλό κτίζεται, και έκανα αναδρομή στις δικές μου τραυματικές εμπειρίες. Μου εκμυστηρεύτηκε με ποιο τρόπο θα ξεριζώσει αυτά τα "αγκάθια", ώστε να μην προλάβουν να  τραυματίσουν αυτόν και την ΕΛ.Α.Ο., και μόνο που δεν άρχισα να χορεύω απ' τη χαρά μου!

Τίποτε δεν είναι τυχαίο τελικώς για κάποιους ανθρώπους. Όπως δεν ήταν τυχαίο που με ένα απλό τηλεφώνημα κατάφερε σήμερα ο Μακράκης να ξεπεράσει το περίεργο "κόλλημα" του πύργου ελέγχου στο Τατόϊ. Χωρίς να τσακωθεί, χωρίς να έρθει σε ρήξη με κανένα. Ξεδόντιασμα κανονικό, χωρίς να καταλάβει τίποτε ο ασθενής! Είναι χειρουργός οδοντίατρος, άλλωστε, και ξέρει από ξεδόντιασμα!

Πήρα, δίχως άλλο, ένα καλό μάθημά σήμερα. Να είσαι καλά Νικόλα! Καλή συνέχεια!