Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κώστας Δήμου. Παραγωγός και εξαγωγέας βασιλικών σύκων!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kostas.dimouΟνομάζεται Κώστας Δήμου και είναι παραγωγός και εξαγωγέας βασιλικών σύκων! Και επειδή όταν το άκουσα αυτό ήμουν ελαφρώς δύσπιστος, μολονότι ο Κώστας φαίνεται και είναι ένα αξιόπιστο άτομο, αποφάσισα να βάλω τα δάκτυλα επί τον τύπο των ήλων.

Νά' μαι λοιπόν σήμερα το πρωί λίγο έξω απ' το Μαρκόπουλο να χαζεύω τις εκατοντάδες συκιές του κτήματος, τους εργάτες να μαζεύουν τον εξαιρετικό καρπό τους και τη μητέρα του Κώστα να αξιολογεί και να τελαρώνει τα σύκα για να τα πάρει λίγο αργότερα ο μεσάζων έμπορος και να τα διαθέσει στην εγχώρια αγορά και στις αγορές του Καναδά και της Αμερικής!

Είναι αυτές οι στιγμές που μέσα σ' αυτό το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό μπάχαλο που βιώνουμε, διερωτάσαι αν δεν σε ξεγελούν τα μάτια σου βλέποντας ένα νέο άνθρωπο να ασχολείται με τη γη και την πρωτογενή παραγωγή και να εξάγει το προϊόν του μόχθου του στις διεθνείς αγορές!

sykaΠαρά τις ιδανικές καιρικές συνθήκες πάντως και την επιθυμία μου να βιντεοσκοπήσω αφ' υψηλού το κτήμα του Κώστα, αυτό στάθηκε αδύνατο καθώς το drone αρνήθηκε να πετάξει! Ο λόγος; Βρισκόμουν σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με το λογισμικό του Mavic να με ενημερώνει ότι σε περίπτωση που επιχειρήσω να το πετάξω το ελικοπτεράκι θα εκτελέσει αναγκαστική προσγείωση στα επόμενα 18 δευτερόλεπτα!