Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Γιώργος Βαμβακάρης. Ένας πανέξυπνος ολοκληρωμένος άνδρας 12 ετών!

Κείμενο - Φωτογραφίες - Βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

giorgos.vamvakarisΌταν ανάρτησα στο YouTube το βίντεο των ιαματικών λουτρών της Λάκκας του Αδάμαντα, κάποιος συνδρομητής μου με το όνομα Giorgos V vlogs μού έστειλε το ακόλουθο μήνυμα : "Ιωσηφ ελα στο παλιοχωρι μήλου ψηνουμε φαγιτα στην αμμο με το θιαφι απο το ιφεστιο στο sirocco restaurant"

Του απάντησα αμέσως ότι την επόμενη ημέρα θα είμαι εκεί. Όταν το είπα στην καλή μας φίλη Μιρένα, που διατηρεί το εκπληκτικό μπαρ "Cactus" στα Πολλώνια, εκείνη μου απάντησε ότι γνωρίζει τη Στέλλα Τσερώνη που είναι η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας "Sirocco". Της τηλεφώνησε λοιπόν και της είπε ότι θα πήγαινα στο Παλιοχώρι την επόμενη ημέρα. Την ρώτησε επίσης αν έβαλε εκείνη κάποιον Giorgos V vlogs να με προσκαλέσει, αλλά η Στέλλα Τσερώνη απάντησε πως δεν γνωρίζει τίποτε!

Όταν έφθασα στο Παλιοχώρι η Στέλλα ρωτώντας έμαθε ότι πίσω από το ψευδώνυμο Giorgos V vlogs κρυβόταν ο δωδεκάχρονος γιος της Γιώργος Βαμβακάρης που διαθέτει λογαριασμό στο YouTube και στο facebook! Ο Γιώργος Βαμβακάρης λοιπόν είναι ένα χαριτωμένο, επικοινωνιακό και πανέξυπνο παιδί 12 ετών και θα πάει τον Σεπτέμβρη στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου. Παιδί είναι, θα μου πείτε. Ναι, είναι παιδί ακόμη, αλλά τί παιδί!

giorgos.vamvakaris2Μερικά μέτρα απόσταση από το εστιατόριο της μητέρας και του παππού του είναι φουνταρισμένο το λιλλιπούτειο ξύλινο βαρκάκι που έφτιαξε μόνος του! "Έβαλα ηλεκτρική εξωλέμβια γιατί ο παππούς μου είπε ότι αν του βάλω κανονική μηχανή μπορεί να μπατάρει", λέει με αφοπλιστικό τρόπο ο Γιώργος, και συνεχίζει. "Όταν ο καιρός είναι καλός μπαίνω με τους φίλους μου και κάνουμε μικρές βόλτες στον κόλπο του Παλιοχωρίου. Για τα πιο δύσκολα έχω το βαρκάκι του παππού μου το οποίο οδηγώ πάντα με την επίβλεψή του και ρίχνω μ' αυτό το παραγάδι μου!".

Και τι δεν κάνει αυτό το παιδί, λένε οι δύο γιαγιάδες και ο παππούς του Στέφανος. Δεν κάθεται στιγμή. Είναι πανέξυπνος και μέσα σε όλα!

"Θέλω να γίνω μηχανικός στην ξηρά και στη θάλασσα", λέει ο Γιώργος. "Μπορεί όμως να συνεχίσω και την δουλειά της μητέρας μου στο "Sirocco", αλλά δεν μ' αρέσει να σερβίρω. Μ' αρέσει όμως να είμαι στην κουζίνα και να μαστορεύω!".

giorgos.vamvakaris3Μείναμε στο Παλιοχώρι εκείνη τη νύχτα, προκειμένου να τραβήξω το επόμενο πρωί το "ξεφούρνισμα" των κρεάτων απ' την καυτή άμμο και να με πάει ο Γιώργος με το βαρκάκι του μέχρι τη σπηλιά που "στάζει το ταβάνι της καυτό νερό". Ο νεαρός έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το αυτοκινούμενο και έτσι τον προσκαλέσαμε το βράδυ να έρθει να το δει. Κάθισε μαζί μας σαν ενήλικος, μας εξιστόρησε την ιστορία της οικογενείας του και μοιράστηκε μαζί μας τα όνειρά του. Όταν ήρθε η ώρα να φύγει τον ρωτήσαμε τί θα ήθελε να του δώσουμε από αυτά που είχαμε στη μικρή αποθήκη του αυτοκινούμενου και ο Γιώργος ζήτησε πατατάκια. Τί άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ένα παιδί;

Ευχαριστούμε την εταιρεία "ZANTE FERRIES" που μας έδωσε την ευκαιρία να ταξιδεύσουμε στη Μήλο.