Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στο Παλιοχώρι Μήλου η οικογένεια Τσερώνη ψήνει φαγητά στην καυτή άμμο!

Επιμέλεια βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

siroccoΣτο Παλιοχώρι της Μήλου ο Στέφανος Τσερώνης και η κόρη του Στέλλα εκμεταλλεύονται εδώ και 20 σχεδόν χρόνια τη δύναμη της Φύσης και μαγειρεύουν με δωρεάν ενέργεια τα φαγητά που σερβίρουν στην ταβέρνα τους! Δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα. Έξω ακριβώς από την ταβέρνα τους η άμμος της παραλίας βράζει κυριολεκτικώς στους 100 βαθμούς Κελσίου αποτελώντας έναν πρώτης τάξεως φούρνο!

sand.burnsΟ Στέφανος Τσερώνης αντελήφθη τι ακριβώς συνέβαινε κάτω από την άμμο που υπήρχε έξω από την ταβέρνα του, στα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν  μια τουρίστρια του ζήτησε να της ψήσει ένα αυγὀ. Εκείνος, αντί να το ψήσει στη φωτιά το έχωσε στην καυτή άμμο και μετά από λἰγη ώρα της το προσέφερε ψημμένο!

sirocco.byairΤο αυγό έφερε στη συνέχεια την πατάτα, η πατάτα το κρέας, το κρέας τα ψάρια και πάει λέγοντας. Από τότε, καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, ο Στέφανος και η κόρη του Στέλλα έχουν αντικαταστήσει τους συμβατικούς ηλεκτρικούς φούρνους με την καυτή ηφαιστειακή άμμο που πολιορκεί την ταβέρνα τους! Μόνο αν δοκιμάσει κανείς ένα τέτοιο φαγητό μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στην ταβέρνα "Sirocco" του Παλιοχωρίου της Μήλου.

bar.womanΕγώ πάντως, που νόμιζα ότι μόνο οι κάτοικοι της κεντρικής Ευρώπης ξέρουν να μαγειρεύουν κότσι χοιρινό, άλλαξα γνώμη καθώς το κότσι που μαγείρεψε η Στέλλα Τσερώνη και έψησε στην καυτή άμμο της παραλίας, ήταν πέρα από κάθε φαντασία...

Αξίζει πάντως να σημειώσω ότι την πρόσκληση να πάω στο " Sirocco" μού την έκανε ο δωδεκάχρονος γιος της Στέλλας Τσερώνη, Γιώργος, μέσω του YouTube, χωρίς η μητέρα του να γνωρίζει τίποτε! Περισσότερα για το αξιολάτρευτο αυτό παιδί θαύμα, σύντομα...

Ευχαριστούμε την εταιρεία "ZANTE FERRIES".