Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Παναγιώτης Νανίδης μιλάει για τα προβλήματα της παράκτιας αλιείας.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

nanidis2Ο Παναγιώτης Νανίδης είναι ο πρόεδρος του συλλόγου των επαγγελματιών αλιέων Λέσβου. Και οφείλω να πω, μετά από όσα είδα και άκουσα κατά την διάρκεια των δύο επισκέψεών μου στη Σκάλα Καλλονής, το 2017 και το 2018, ότι άνθρωποι με τη νοοτροπία και την παιδεία του Παναγιώτη Νανίδη θα έπρεπε να ηγούνται όλων των σωματείων.

Διεκδικητικός, επικοινωνιακός, μαχητικός, δεινός ψαράς και γνώστης του αντικειμένου, ο Παναγιώτης υπενθυμίζει σε συνεχή βάση στους αρμόδιους φορείς τις υποχρεώσεις τους, υποβάλλει ορθολογικές προτάσεις για την επίλυση των προβληματων, ρυθμίζει τα θέματα του συλλόγου και διεκδικεί τα αυτονόητα για τα μέλη του χωρίς φανφαρονισμούς και τάσεις αυτοπροβολής.

Εκεί που διαφέρει, κυρίως, είναι ότι, γνωρίζοντας σε βάθος τις μοναδικές προδιαγραφές του οικοσυστήματος του κόλπου της Καλλονής και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί και πρέπει να προστατευτούν τα ιχθυαποθέματα, προτείνει στις Αρχές και στο αρμόδιο Υπουργείο περιορισμούς ακόμη και στη δράση των μελών του συλλόγου του οποίου προίσταται!

Όσα κατέθεσε μπροστά στη βιντεοκάμερα κατά την διάρκεια της πρόσφατης παραμονής μου στη Σκάλα Καλλονής έχουν νομίζω μεγάλο ενδιαφέρον.