Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Γιάννης Μπακογιάννης. Παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι στην Ηλιούπολη!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Γιάννης Μπακογιάννης : Είμαι άρρωστος με την ποιότητα, γι' αυτό και δεν παίρνω άνθρωπο να με βοηθήσει! Αν σας αρέσει το καλό και παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι, αυτό με την πέτσα που κόβεται με το μαχαίρι, αν σας αρέσουν οι κρέμες, το καλό παγωτό και το ρυζόγαλο και μένετε στην Αθήνα, είστε πολύ τυχεροί! Στο κέντρο της Ηλιούπολης, και συγκεκριμένα στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 15, κοντά στην πλατεία Κανάρια, λειτουργεί η επιχείρηση του Γιάννη Μπακογιάννη, ο οποίος συνεχίζει μαζί με την γυναίκα του Βικτωρία αυτό που ξεκίνησαν, στον ίδιο ακριβώς χώρο, οι γονείς του, Βασίλης και Πόπη Μπακογιάννη πριν από 61 ολόκληρα χρόνια (1955).

Βασίλης και Πόπη Μπακογιάννη. Ξεκίνησαν μαζί το 1955! Δεν χρειάζεται λοιπόν να αγοράσετε στην επιστροφή σας από κάποιο χωριό της περιφέρειας πρόβειο γιαούρτι για τα φαγητά, τα γλυκά και το... αϊράνι σας. Ο Γιάννης Μπακογιάννης θα σας το προμηθεύσει σε αξεπέραστη ποιότητα και, μάλιστα, δίπλα στο σπίτι σας! Μη βιαστείτε να βγάλετε το συμπέρασμα ότι με "λάδωσε" για να τα γράψω αυτά. Απλώς μένω σε απόσταση 500 μέτρων από την επιχείρησή του και αγοράζω μανιωδώς το γιαούρτι που παρασκευάζει από το 1986.

Ο Γιάννης και η όμορφη και πάντα πρόσχαρη Μεσολογγίτισσα σύζυγός του Βικτωρία, δεν περιορίζονται όμως μόνο στο γιαούρτι. Φτιάχνουν εξαιρετικό ρυζόγαλο, κρέμες (λευκές και σοκολατούχες) και εκπληκτικό παγωτό. Κάποτε έφτιαχναν και εξαιρετικό γαλακτομπούρεκο, αλλά πάνω που άρχισαν να προβληματίζονται οι ζαχαροπλάστες της περιοχής, το σταμάτησαν γιατί ο φόρτος της δουλειάς δεν τους άφηνε ελεύθερο χρόνο και γι' αυτό.

Όταν ρώτησα τον Γιάννη ποιο είναι το μυστικό για το καλό γιαούρτι και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα που παρασκευάζει, εκείνος μου απάντησε : "Δεν υπάρχει μυστικό! Το μυστικό είναι τα αγνά υλικά. Το καλό και ανόθευτο πρόβειο γάλα, κυρίως, η πραγματική μαστίχα Χίου που προσθέτω στο παγωτό, και όχι οι συμπυκνωμένες αρωματικές ουσίες. Δεν τσιγκουνεύομαι να αγοράσω τις ακριβότερες πρώτες ύλες. Είμαι άρρωστος με την ποιότητα και αυτός είναι ο λόγος που δεν παίρνω άνθρωπο να με βοηθήσει!".

Το τηλέφωνό τους είναι : 210 9736971