Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Συγκέντρωση των Φίλων της Ομάδας του Πέτρου Ζωγράφου στη Βούλα (10.2.2016).

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ο ερευνητής κ. Πέτρος Ζωγράφος. Οι "Φίλοι της Ομαδας του Πέτρου Ζωγράφου" διοργάνωσαν μια συγκέντρωση στο καφε-εστιατόριο Vive Mar της Βούλας, το βράδυ της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου 2016. Πολύς ο κόσμος που κατέλαβε κάθε γωνιά της μεγάλης αίθουσας και έντονο το ενδιαφέρον του για το αποτέλεσμα της έρευνας του Πέτρου Ζωγράφου. Ωστόσο, οι απορίες και τα ερωτήματα που ήθελαν κάποιοι να θέσουν, επάνω σε τεχνικής φύσεως θέματα, τελικώς δεν ετέθησαν καθώς, περιέργως, ο διευθύνων την συζήτηση κ. Ιακωβίδης ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι ερωτήσεις τεχνικής φύσεως δεν θα γίνουν δεκτές!

Η συγκέντρωση αναλώθηκε, ως εκ τούτου, στις σύντομες τοποθετήσεις του Πέτρου Ζωγράφου, του δικηγόρου της ομάδας κ. Γιάννη Σπηλιόπουλου, ο οποίος διάβασε και την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κοινωνικού Κινήματος "Μεσόγειος" (η "ταμπακέρα", προφανώς, και ο αποχρών λόγος διοργάνωσης της συγκέντρωσης), οι δύο πανεπιστημιακοί καθηγητές κ.κ. Σταύρος Παπαμαρινόπουλος και Παναγιώτης Φιλντίσης και ο "χορηγός επικοινωνίας" του Πέτρου Ζωγράφου, ο γνωστός και μη εξαιρετέος τηλεοπτικός Ταρζάν Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος, καίτοι δήλωσε στην αρχή πως δεν του πέφτει λόγος και πως το χρέος του δημοσιογράφου πρέπει να εξαντλείται στην ανακοίνωση, δεν έχασε την ευκαιρία να εκφωνήσει μακροσκελή λόγο προκειμένου να αυτοδιαφημιστεί ως ο μοναδικός δημοσιογράφος ο οποίος τιμά το λειτούργημά του προβάλλοντας θέματα που δεν τολμούν να προβάλλουν οι υπόλοιποι συνάδελφοί του!

Αν ήθελα πάντως να κάνω μπάχαλο την συγκέντρωση, θα έκανα μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, από την ατυχή και σύντομη (ευτυχώς) συνεργασία μου μαζί του, κάπου εκεί στις αρχές του '90, τότε που έβγαζε στη φόρα τα φακελλάκια των γιατρών, και θα τον έβαζα στο... κλαρί του, λέγοντας ότι αυτός είναι ο τελευταίος που νομιμοποιείται να αναγορεύεται σε πρότυπο δημοσιογράφου. Έθεσα όμως φυλακήν τω στόματί μου και άφησα τον Μάκη να παραληρεί, όπως παραληρούσε κάποτε διαφημίζοντας τα "θαυματουργά" νανογιλέκα. Όταν βέβαια καποια στιγμή με πλησίασε και με ρώτησε ποιο μέσο εκπροσωπώ και αν μπορώ να στρέψω την κάμερα προς τον κόσμο για να δείξω τον όγκο της συγκέντρωσης, άλλαξε τέσσερα χρώματα στο άκουσμα του ονόματός μου και απομακρύνθηκε με ελαφρά πηδηματάκια. Πού να με γνωρίσει ο δυστυχής μετά από είκοσι χρόνια και τόσα χιόνια που έχουν κάτσει στο κεφάλι μου...  

Κατά τα άλλα, ετέθησαν από το κοινό ερωτήσεις... φιλοσοφικού κυρίως περιεχομένου, αλλά και παρέμβαση εκπροσώπου της Κίνησης κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Εντύπωση προκάλεσε, σε μένα τουλάχιστον, η αναφορά του κ. Πέτρου Ζωγράφου σε έναν Γερμανό ευρωβουλευτή ονόματι... Γιώργο Χατζημαρκάκη (!) ο οποίος, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ερευνητής, ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα στις γερμανικές εταιρείες που ενδιαφέρθηκαν για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου.

Κατάφερα, λίγο πριν εκπνεύσει η εκδήλωση, να θέσω μία ερώτηση στον Πέτρο Ζωγράφο. Τον ρώτησα αν μπορεί να επιτύχει την διάσπαση του νερού με μόνο μέσο τις συχνότητες, χωρίς δηλαδή την παρέμβαση μετάλλων. Απάντησε ότι αυτό το έκανε ήδη στην τελευταία εκπομπή της Ζούγκλας. Έβγαλε, όπως μου είπε, το μέταλλο από τον δοκιμαστικό σωλήνα, έβαλε μέσα στην κεραία το νερό και δεν έγινε τίποτα. Το είδε αυτό όλος ο κόσμος, κατέληξε.
Ομολογώ ότι δεν με ικανοποίησε η απάντησή του, αλλά προτίμησα να μην δώσω συνέχεια. Θα έχω άλλωστε την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του όταν θα επιστρέψει από την περιοδεία του σε δύο περίπου εβδομάδες.

Σχόλιο αναγνώστη : http://www.ribandsea.com/readers/2180-o-sorras-exei-ta-lefta-kai-o-makis-ton-efevreti