Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μαρία Κακαλή. Δήμαρχος Άη Στράτη. Η πιο νέα σε ηλικία Δήμαρχος!

Κάμερα - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Εξελέγη, προφανώς, και με την δική της ψήφο!Είναι εντελώς ασυνήθιστο να έχεις απέναντί σου, στο τιμόνι ενός, μικρού έστω (πληθυσμιακά), Δήμου, μια εικοσιοκτάχρονη κοπέλλα, η οποία, μάλιστα, άρχισε να ζυμώνεται με τα κοινά του τόπου της από την ηλικία των 23 ετών, όταν ο απελθών Δήμαρχος Μπάμπης Μακρής της είχε αναθέσει χρέη Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου! Ο λόγος για την Μαρία Κακαλή, την Δήμαρχο του Αγ. Ευστρατίου, η οποία συμπλήρωσε ήδη τον πρώτο χρόνο της θητείας της και είναι χωρίς αμφιβολία η πιο νέα σε ηλικία Δήμαρχος της χώρας!

Δεν θα μπορούσα παρά να ζητήσω να μιλήσω μαζί της κατά την διάρκεια της πρόσφατης παρουσίας μου στο όμορφο, γαλήνιο και συγχρόνως μαρτυρικό νησί του Άη Στράτη. Εξεπλάγην δε  ευχάριστα όταν την άκουσα να αναλαμβάνει την ευθύνη για την ολιγωρία των υπηρεσιών του Δήμου στο στρώσιμο των χωματόδρομων, που κάνουν σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση στις πανέμορφες αμμουδερές παραλίες του νησιού με συμβατικό αυτοκίνητο.

Να λοιπόν τι μου είπε η Μαρία Κακαλή για τα προβλήματα του Άη Στράτη, τον πολύπλοκο Καλλικρατικό νόμο που "μετράει" το μικρό νησί της με τα μέτρα της Αθήνας, τα σμήνη των ακρίδων, που τα τελευταία χρόνια έχουν αποδεκατίσει το φυτικό βασίλειο του Άη Στράτη, την διαχείριση των σκουπιδιών, την αποχέτευση, την έλλειψη δημοτικής τεχνικής και οικονομικής υπηρεσίας, τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που κατά καιρούς αντιμετωπίζει το νησί στην σύνδεσή του με την Αθήνα, τα θέματα της Υγείας και της Παιδείας, αλλά και την αναστήλωση του παλαιού οικισμού που θα δώσει στον Άη Στράτη την χαμένη ταυτότητά του.