Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

"2J" (Γιώργος Ιωάννου) εναντίον Ιωσήφ Παπαδόπουλου.

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Πάντοτε σχεδόν αναρωτώμαι, σερφάροντας στο διαδίκτυο, ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τόσο δημοφιλή μερικά βιντεάκια στο YouTube και, συγχρόνως, τόσο φτωχά, σε επισκεψιμότητα, κάποια άλλα. Δεν κατάφερα μέχρι σήμερα να καταλήξω κάπου και έτσι το ερώτημα παραμένει.

Θα γίνω όμως πιο συγκεκριμένος και θα φέρω σαν παράδειγμα τα βιντεάκια που ανεβάζει στο YouTube ο νεαρός Κύπριος "2J" (κατά κόσμον Γιώργος Ιωάννου) και στον αντίποδα αυτά που ανεβάζω εγώ. Πάμε λοιπόν.

Θα ξεκινήσω από αυτό το βιντεάκι του "2J", με τίτλο : "Η πιο άσχημη ομάδα", το οποίο μέσα σε ένα περίπου χρόνο έχει 1.230.399 επισκέψεις, 18.626 likes, 1.109 dislikes και 6.941 σχόλια :

Πάμε τώρα στον "πρωταθλητή" των δικών μου videos, που δεν είναι άλλο από την συνέντευξη του Μιχάλη Καλογεράκη με τίτλο : "Μιχάλης Καλογεράκης. Ένας εφευρέτης στην απομόνωση". Το βίντεο αυτό σε διάστημα τριών περίπου χρόνων έχει 763.009 επισκέψεις, 7959 likes, 121 dislikes και 1.596 σχόλια :

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν υπάρχει καμμία σύγκριση μεταξύ μας. Ο "2J" (ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έχει πάνω από 500.000 συνδρομητές και έχει δημιουργήσει 173 βιντεάκια) παίζει στην Premier League Αγγλίας, ενώ εγώ (με 4.000 περίπου συνδρομητές και 471 βιντεάκια) παίζω στο Κολοκοτρωνίτσι Αρκαδίας!

Δηλαδή : Ο νεαρός Κύπριος Γιώργος Ιωάννου ("2J") με 173 βιντεάκια έχει 112.000.000 περίπου επισκέψεις, μέσα σε 6 χρόνια, ενώ εγώ, με 471 βιντεάκια, έχω 2.500.000 περίπου επισκέψεις μέσα σε 8 χρόνια! Μιλάμε για "τσικό" του κερατά, δηλαδή!

Φανταστείτε ότι ένα συγκεκριμένο βίντεο του τρομερού και φοβερού "2J", με τίτλο "Τα κωλόπαιδα. Σε σκέφτομαι όταν χέζω" έχει 2.732.573 επισκέψεις, ενώ το δικό μου βίντεο για τη Σύμη, ας πούμε, έχει μόλις 2.670 επισκέψεις! Αν αυτός δεν είναι θρίαμβος για τον "2J", τότε τι είναι;

Θα μου πείτε, ζηλεύεις τον νεαρό Κύπριο που είναι τόσο δημοφιλής και πρώτος YouTuber στην Ελλάδα και στην Κύπρο; Τον ζηλεύεις επειδή τον κάλεσε η Αννίτα στην εκπομπή της; Τον ζηλεύεις επειδή βγάζει το παντεσπάνι του βωμολοχώντας και κάνοντας γκριμάτσες; Όχι βέβαια! Δικαιούμαι όμως να έχω την απορία τι είναι αυτό που δεν κάνω εγώ σωστά. Δεν δικαιούμαι; Αναρωτιέμαι, ας πούμε, μήπως θα έπρεπε να προσθέσω ήχους τουαλέττας στο βίντεο για την Κίναρο ώστε να αυξήσω την επισκεψιμότητα; Γιατί το συγκεκριμένο να έχει μέσα σε 4 χρόνια μόνο 21.527 views; Κάτι δεν κάνω σωστά, έτσι δεν είναι;

Μετά από όλα αυτά αναρωτιέστε ακόμη γιατί ο πλανήτης, ιδιαιτέρως δε η χώρα μας, έχουν πάρει αυτόν τον κατήφορο;