Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο λύκος εξοντώθηκε, η λύκαινα όμως εγκυμονεί.

Γράφει, σκεπτόμενος και προβληματισμένος, ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

editorialimageΌντως είναι "περίεργη" αυτή η όψιμη επίδειξη "δύναμης" και "ευσυνειδησίας" εκ μέρους των "θεραπόντων" της Θέμιδος, την ώρα ακριβώς που οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι νοιώθουν τη γη να φεύγει κάτω απ' τα πόδια τους και τις καρέκλες τους να τρίζουν από την επικείμενη λαϊκή έκρηξη. Την ώρα που οι εκπρόσωποι της τρόϊκας αλωνίζουν ανενόχλητοι στα υπουργικά γραφεία και φέρνουν νέα μέτρα, νέες κατασχέσεις, νέες αυτοκτονίες.

Είναι οι ίδιοι αυτοί δικαστές που τόσα χρόνια κωφεύουν στις κραυγές αγωνίας τόσων συνελλήνων. Που κάνουν πως δεν βλέπουν τα μνημόνια τα οποία παρανόμως υπογράφονται. Που κάνουν πως δεν βλέπουν την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας και του δημόσιου πλούτου. Που βάζουν στο συρτάρι τις προσφυγές των πολιτών όταν αυτοί ζητούν να συλληφθούν οι βουλευτές που υπογράφουν την παράδοση της χώρας, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Είναι οι ίδιοι δικαστές, που έχουν επικυρώσει με τις αποφάσεις τους τις κατασχέσεις ιδιωτικών περιουσιών και έχουν κλείσει τα μάτια στις αυτοκτονίες τόσων χιλιάδων ανθρώπων. Που στρέφουν αλλού το κεφάλι και σφυρίζουν αδιάφορα, όταν οι βουλευτές επικυρώνουν με την υπογραφή τους, ελαφρά τη καρδία, την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μέσα από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Είναι οι ίδιοι δικαστές που σήμερα τρέχουν κάθιδροι και αλλόφρονες να καταδικάσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής εκτελώντας τις διαταγές των φασιστοειδών πολιτικών προϊσταμένων τους.

Σε τι διαφέρουν κύριε εισαγγελεύ του Αρείου Πάγου οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι από τους κιτς φασίστες μποντιμπιλντεράδες της Χρυσής Αυγής; Στις γραββάτες, τα κοστούμια και τον "πολεμικό εξοπλισμό", θα πείτε ίσως, αν κάνετε βεβαίως έναν εις βάθος αυτοέλεγχο. Κι' εγώ θα συμφωνήσω μαζί σας. Γιατί η φιλοσοφία και οι στόχοι αμφοτέρων είναι ίδιοι. Στις πρακτικές διαφέρουν μόνο. Οι μεν επιστρατεύουν σιδερογροθιές, κλωτσιές και μαχαίρια, ενώ οι πολιτικοί σας προϊστάμενοι, επιστρατεύοντας τα ταπεινότερα των ζωϊκών ενστίκτων τους, υπηρετούν απλώς τους εκπροσώπους κάποιων κραταιών οικονομικών συμφερόντων, οι οποίοι τους κρατούν στην εξουσία και ζητούν να αποκτήσουν το προνομιούχο αυτό οικόπεδο σε τιμή ευκαιρίας.

Δεν θα σας κατηγορήσω επειδή στριμώξατε τους χρυσαυγίτες, κ.κ. εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, ούτε γιατί τους οδηγήσατε σιδεροδέσμιους στον ανακριτή και από κει στα κελλιά της ΓΑΔΑ. Κάθε άλλο μάλιστα. Επικροτώ απολύτως τις, καθυστερημένες έστω, ενέργειές σας και τις χειροκροτώ. Με τα λαμόγια, όμως, που κάθονται σε υπουργικές και πρωθυπουργικές καρέκλες και σας δίνουν εντολές και κατευθυντήριες γραμμές, μπορείτε να τα βάλετε κ.κ. εισαγγελείς; Μπορείτε να ζητήσετε έλεγχο των οικονομικών τους; Μπορείτε να ζητήσετε την άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού τους απορρήτου; Μπορείτε να ζητήσετε την δήμευση της περιουσίας τους και να διατάξετε την αστυνομία να τους συλλάβει και να τους οδηγήσει, σαν "λεβέντες" που είναι, στης φυλακής τα σίδερα, αν αποδειχθεί ότι έχουν ασκήσει παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα;

Γιατί εγκληματική δραστηριότητα δεν είναι μόνον η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής με μαχαίρι κ. Βουρλιώτη. Εγκληματική δραστηριότητα, και μάλιστα αισχίστης μορφής, είναι το ξεπούλημα της χώρας, η εξαθλίωση του λαού και η ηθική αυτουργία σε αυτοκτονία χιλιάδων πολιτών. Μπορείτε να επαναφέρετε την χαμένη αξιοπιστία σας και, συγχρόνως, την ελπίδα στον κόσμο πως τίποτε δεν χάθηκε;

Ιδου η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.