Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μπάρμπεκιου με το αυτοκινούμενο στην Αρτάκη.

Επιμέλεια βίντεο - drone : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

barbeque3Καθώς λήγει οσονούπω η άδεια χειριστού ταχυπλόου, συγκέντρωσα φωτογραφίες, ιατρικές βεβαιώσεις και παράβολα και τα πήγα στο Λιμεναρχείο Σαρωνικού (Γλυφάδα), για να μην τρέχω στη Χαλκίδα όπου η αρχική άδεια είχε εκδοθεί προ αμνημονεύτων χρόνων. Επειδή όμως στο Λιμεναρχείο Σαρωνικού μου είπαν ότι θα περάσουν τρεις τουλάχιστον εβδομάδες μέχρι να πάνε υπηρεσιακώς barbequeτα χαρτιά στη Χαλκίδα και να επιστρέψουν, αποφάσισα να πεταχτώ μέχρι την αγαπημένη πόλη του Ευβοϊκού. Καθώς μάλιστα ριζώσαμε στα Μεσόγεια επί ένα σχεδόν μήνα, λόγω εορτών και αναμονής της ανανέωσης των δωρεάν ταξιδίων με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, αποφασίσαμε με την καπετάνισσα να πεταχτούμε με το αυτοκινούμενο μέχρι τη Χαλκίδα και να μείνουμε ένα βράδυ στην Αρτάκη, έτσι για να ξεγελάσουμε τους εαυτούς μας ότι πήγαμε εκδρομή.

artaki3Πράγματι, φθάσαμε στη Χαλκίδα το πρωί της Τετάρτης, κατέθεσα τα δικαιολογητικά στο Λιμεναρχείο, πήρα μια ανεπίσημη προσωρινή άδεια ισχύος δύο μηνών, με την υπόσχεση ότι εντός είκοσι περίπου ημερών η "επίσημη"... προσωρινή άδεια θα σταλεί στο Λιμεναρχείο Σαρωνικού για να μην αναγκαστώ να ξαναπάω στη Χαλκίδα. Για το κανονικό πλαστικό καρτελλάκι, κουβέντα βεβαίως, και ας είχα καταθέσει παράβολο 15 ευρώ για την έκδοσή του! Τέλος πάντων, οι γνωστές τσαπατσουλιές και απάτες του ελληνικού δημοσίου.

Με την ευκαιρία είδαμε μερικούς παλιούς καλούς φίλους και το απόγευμα της Τετάρτης αγκυροβολήσαμε το αυτοκινούμενο στο αλιευτικό καταφύγιο της Αρτάκης, αφού πρώτα αγοράσαμε ψωμί, δύο καλές μπριζόλες και τέσσερα γεμιστά μπιφτέκια με τυρί από ένα καλό κρεοπωλείο.

artaki2Ο καιρός πάντως μάς έκανε για άλλη μια φορά το χατήρι. Καλοκαίρι σωστό στα τέλη του Γενάρη! Να δούμε τι θα μας επιφυλάξει ο Φλεβάρης, που θα μας βρει τις μισές τουλάχιστον ημέρες του στη Σίφνο, την Ίο και τη Σαντορίνη.

Με αυτές τις καιρικές συνθήκες έβαλα και το drone στο παιγνίδι και έκανα μια καταγραφή της Αρτάκης από ψηλά. Το βράδυ της Τετάρτης πέρασε ήσυχα, με εξαίρεση ένα πυροβολημένο που έκανε ντράγκστερ με ένα σαράβαλο κατά μήκος του προβλήτα. Γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα αποφάσισε τελικώς και πάει να κοιμηθεί και να αφήσει κι' εμάς ήσυχους.

artakiΤην Πέμπτη ο καιρός δεν διέφερε σε τίποτε από μια ζεστή ανοιξιάτικη ημέρα! Καθώς μου καρφώθηκε στο μυαλό η ιδέα, αντί να μαγειρέψουμε τις μπριζόλες λεμονάτες στην κατσαρόλα, να κάνουμε μπάρμπεκιου και να βγάλουμε καρέκλες και τραπέζι στην παραλία, μετακίνησα το αυτοκινούμενο προς την άκρη της πόλης ώστε να μην προκαλέσουμε κάποιον "ευαίσθητο" πολίτη ο οποίος θα έστελνε την αστυνομία για να μας διώξει. Γιατί, ενώ μπορείς να σταθμεύσεις νομίμως το αυτοκινούμενο όπου σταθμεύουν όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, δεν νομιμοποιείσαι να ανοίξεις τέντα και να βγάλεις το τραπέζι και τις καρέκλες εκτός.

Βρήκα λοιπόν το ιδανικό σημείο για να κάνουμε μπάρμπεκιου και τα υπόλοιπα θα τα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.