Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ποιος πέτυχε τη μείωση των διοδίων στην Αττ. Οδό για τα campers;

Με αφορμή μια πρόσφατη συζήτηση που είχα με ένα φίλο "καμπερίστα" και την πληροφορία πως κάποιοι επιμένουν να οικειοποιούνται την πρωτοβουλία που πήρα την 16η Φεβρουαρίου 2006 εξ αιτίας της οποίας τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα εντάχθηκαν από την "Αττικές Διαδρομές Α.Ε." στην κατηγορία οχημάτων 4, επισυνάπτω τις ακόλουθες δύο επιστολές ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η ιστορία και να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Σημειώνω ότι, μέχρι τότε, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, προκειμένου να κάνουν χρήση της Αττικής Οδού, κατέβαλλαν 6,50 ευρώ αντί των 2,35 ευρώ (2,80 σήμερα) που καταβάλλαν οι οδηγοί των συμβατικών ι.χ. αυτοκινήτων της κατηγορίας 4.

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2006

Προς την
"Αττικές Διαδρομές Α.Ε."

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή μου ζητώ να αναθεωρήσετε την απόφασή σας να επιβαρύνετε τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα με το επιπλέον ποσό των 4,50 ευρώ για κάθε διέλευση. Είμαι κάτοχος ενός τέτοιου αυτοκινήτου το οποίο είναι υψηλότερο στο 1/4 μόνο του συνολικού μήκους του, εκεί δηλαδή όπου υπάρχει το υπερυψωμένο διπλό κρεββάτι πάνω από την καμπίνα του οδηγού. Και ενώ στη διέλευσή μου από τα ταμεία μού ζητούν να καταβάλλω 6,50 ευρώ για κάθε διέλευση, περνώντας με το e pass χρεώνομαι με 2,35 ευρώ. Κανονικά θα έπρεπε να διέρχομαι με το ίδιο αντίτιμο και από τα ταμεία και να μην αναγκάζομαι να "παρανομώ".

Με τιμή
Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Και η απάντηση τής "Αττικές Διαδρομές Α.Ε."

Παιανία, 17 Μαρτίου 2006
"Αττικές Διαδρομές Α.Ε."
Πληροφορίες: Βασιλεία Τομπολίδου

Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε,

Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε να μας εκφράσετε εγγράφως το θέμα σας.

Έχοντας σαν στόχο την συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας και την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των χρηστών της Αττικής Οδού, η εταιρεία μας προχώρησε στην ένταξη όλων των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, ανεξαρτήτου ύψους, στην κατηγορία οχημάτων 4. Σύμφωνα με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο το κόστος διέλευσης για τα οχήματα αυτής της κατηγορίας ανέρχεται σε 2,70 ευρώ.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία χρειαστείτε και σας ευχόμαστε καλές διαδρομές.

Με εκτίμηση
Για την εταιρεία "Αττικές Διαδρομές Α.Ε."
Τμήμα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.