Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σεμινάριο για τα ηλεκτρολογικά του σκάφους στο εντεκτήριο του "Ναυτίλου".

Τα μέλη του "Ναυτίλου" παρακολουθούν με ενδιαφέρον αυτά που λέει ο Ισίδωρος Στεφάνου. Την Τετάρτη 15 Απριλίου, στο εντευκτήριο της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «Ναυτίλος», Χρυσοστόμου Σμύρνης 67 – Μοσχάτο, πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα Σεμινάριο. Αυτήν την φορά εισηγητής ήταν ο Ισίδωρος Στεφάνου – Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Ε.Α και το θέμα του Σεμιναρίου ήταν:
«Ηλεκτρολογικά θέματα φουσκωτού σκάφους και οι Ηλεκτρολογικές προδιαγραφές».
Το σεμινάριο παρακολούθησαν είκοσι μέλη της Λέσχης και κάποιοι φίλοι. Περίπου στις 20.00 είχαν ήδη συγκεντρωθεί οι περισσότεροι και μισή ώρα αργότερα ξεκίνησε το σεμινάριο με την προβολή πλούσιου φωτογραφικού υλικού, περιγράφοντας τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που συναντά κανείς στα φουσκωτά αλλά και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν.
Ο Ισίδωρος Στεφάνου αναλύει με την βοήθεια οπτικών μέσων τα προβλήματα που δημιουργούνται από την φθορά των απροστάτευτων καλωδίων στην τριβή τους με τα μέταλλα. Ο Ισίδωρος Στεφάνου ανέλυσε τα γενικά θέματα καλωδιώσεων που συναντούμε και ανέπτυξε θέματα ασφάλειας που συνήθως προκύπτουν.
Ο εισηγητής μας εντυπωσίασε για ακόμα μία φορά με τον τρόπο που παρουσίασε το θέμα και τα παραδείγματα που έφερε στο ακροατήριο και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μας για περίπου 3 ώρες. Οι ερωτήσεις ήταν πολλές και ο Ισίδωρος Στεφάνου με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο έλυσε όλες τις απορίες και απάντησε στις πολλές ερωτήσεις που του έγιναν δίνοντας παραδείγματα και αναλύοντας τα θέματα με πολύ επεξηγηματικό τρόπο κάνοντας αναφορές στις προδιαγραφές και την σωστή ηλεκτρολογική πρακτική.
Το σεμινάριο είχε τόσο ενδιαφέρον που κράτησε περισσότερο από το προβλεπόμενο και τελικά δεν έμεινε χρόνος για το δεύτερο μισό που είχε θέμα την σωστή χρήση του VHF. Το σεμινάριο αυτό θα γίνει σε άλλη ημερομηνία.