Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στέλιος Τσανακτσής, εστιάτορας. Ναυπήγησε κι' εσύ ένα ξύλινο ταχύπλοο σκάφος, μπορείς!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

tsanaktsis4O Στέλιος Τσανακτσής ασχολείται επαγγελματικά με τον χώρο της εστίασης και είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Λέσβου, τον Μόλυβο. Πριν από δύο χρόνια αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα όνειρο 40 ετών. Να αποκτήσει ένα σκάφος για να απολαμβάνει τον χειμώνα, που δεν είναι ιδιαίτερα απασχολημένος με την επιχείρησή του, τις θαλασσινές βόλτες και το ψάρεμα.

varka.tsanaktsiΠριν από δύο χρόνια λοιπόν, ανήμπορος να βρει ένα μεταχειρισμένο σκάφος σε μια αξιοπρεπή κατάσταση, αποφάσισε να το ναυπηγήσει ο ίδιος με τη βοήθεια των δύο παιδιών του. Αγόρασε λοιπόν τα σχέδια ενός πεντάμετρου σκάφους από τον κ. Ψαθέρη, έριξε τσιμέντο σε ένα χωράφι, σκέπασε τον χώρο για να προφυλαχτούν αυτός και τα παιδιά του απ' τις καιρικές συνθήκες, και άρχισαν να ασχολούνται με τη ναυπήγηση.

pentametro.psatheriΤο σκάφος έχει ήδη μεταφερθεί στο Κορωπί και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον χώρο του Λουκά Πλυμμένου (22ο χλμ. Λεωφ. Λαυρίου) για να γίνουν τα τελειώματα της κουβέρτας και της καμπίνας. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου το σκάφος προβλέπεται να πέσει στη θάλασσα, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα έχει αρθεί το lock down.