Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

"Bullet 46". Το νέο όπλο της "Bell Marine" και του Πέτρου Πολλάτου.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

bullet461Σήμερα έκανε την πρώτη του εμφάνιση εκτός ναυπηγείου το νέο δημιούργημα του Πέτρου Πολλάτου της "Bell Marine". Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μήκος φουσκωτό σκάφος που έχει ναυπηγθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα από Έλληνα κατασκευαστή.

Το "Bullet 46", του οποίου τυγχάνει να είμαι ο ανάδοχος, έχει ολικό μήκος 46 ποδών και μαζί με την πασαρέλα του υπερβαίνει τα 15 μέτρα! Στο θηριώδες μηχανοστάσιό του φιλοξενούνται δύο κινητήρες Yanmar έσω έξω πετρελαίου (duo prop) 370 h.p. έκαστος.

Το συγκεκριμένο σκάφος θα νηολογηθεί σαν Ε/Γ-Τ/Ρ και θα πάρει πρωτόκολλο για τη μεταφορά 12 επιβατών, ενώ θα εκτελεί πλόες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λέρου.

bullet462Στην κονσόλα του φιλοξενείται μια μεγάλων διαστάσεων τουαλέτα και δύο μονά κρεβάτια, ενώ μεγάλες ξαπλώστες υπάρχουν τόσο στην πλώρη όσο και στην πρύμνη πάνω απ' το μηχανοστάσιο.

Καθώς η γλύστρα στους Αγ. Θεοδώρους (parking σκαφών "Αλμύρα") δεν ήταν κατάλληλη για την ομαλή καθέλκυση του σκάφους, με το κατάστρωμα και κάποιες λεπτομέρειες στους εσωτερικούς χώρους να μην έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, έγινε μόνο δοκιμή στους κινητήρες από τον υπεύθυνο μηχανικό της Αντιπροσωπείας και η πρώτη δοκιμή του σκάφους, καθώς και η φωτογράφισή του θα γίνουν στη Λέρο μέσα στον Ιούνιο.

Για επικοινωνία με τον κατασκευαστή : Τηλ. : 6972 110 251 και 27410 49499