Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Να ζει κανείς ή να μη ζει;

Σχολιάζει ο Βαγγέλης Αθανασόπουλος.

Μια Κινέζικη ευχή λέει: Είθε να ζεις σε καιρούς που συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα.
Μια Κινέζικη κατάρα λέει: Είθε να ζεις σε καιρούς που συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα.

Πέρυσι οι συμπατριώτες μας πίστεψαν στον θησαυρό του Αλή Πασά, για τον οποίο είχε λάβει άδεια και έσκαβε ένας, κατά τα άλλα, πολύ διασκεδαστικός συνάνθρωπος. Δεύτερο θέμα στις ειδήσεις για μια εβδομάδα. Μετά ανακαλύψαμε τις μετοχές της τράπεζας της Ανατολής. Ουδέν σχόλιο. Ύστερα είπαμε να τους το ρίξουμε στο φιλότιμο και να εξαργυρώσουμε τα κόκκαλα των εκτελεσθέντων υπό του Γ' Ράϊχ - μπας και βγει κάτι.

Τον Μάιο φέτος το 1/3 των Ελλήνων ψήφισαν να γίνουν νέοι διορισμοί και να μην αλλάξει τίποτα στο δημόσιο, παρά το γεγονός πως είχαμε προ πολλού κατά τεκμήριο και γενική ομολογία χρεοκοπήσει. Του χρόνου ίσως περιμένουμε τους Νεφελίν να κατέβουν να μας σώσουν. Εκτός εάν έχουν καταλάβει μόνιμα όλα τα υπουργεία οι συνδικαλιστές (όπως έγινε χθες), οπότε θα έχουμε καταντήσει το κατάλληλο σκηνικό για να γυριστεί το "Black Hawk Down II" (για όσους είναι σινεφίλ action-adventure με εννοούν).

Προτείνω να διαβάσετε την "Λογική Της Παράνοιας" του Στέλιου Ράμφου. Το διαβάζω τρίτη φορά και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Δεν θα σας αρέσει αυτό που λέει, αλλά εξηγεί πολλά και η ίαση ξεκινάει πάντα από την διάγνωση.