Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μού εγκαταστάθηκε η εντύπωση, ότι είμαι παντελώς αγράμματος!

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 15-2-2024
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, μετά από σχετική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το θέμα του από 7η Φεβρουαρίου 2024 ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αφού εκτίμησε ότι είναι δυνατό να εγκατασταθεί στους πολίτες και στα κοινοτικά όργανα η εντύπωση ότι το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα υποχωρεί εξ αιτίας της διαφθοράς, που διακατέχει το σύνολο των κρατικών
αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου και του δικαστικού σώματος

Αποφάσισε κατά πλειοψηφία (49-13) τα ακόλουθα :

-Διαβεβαιώνει ότι οι Έλληνες δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί υπηρετούν το κράτος δικαίου και τις αρχές της διάκρισης των λειτουργιών, της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, της δίκαιης δίκης και της προστασίας του τεκμηρίου αθωότητας του κάθε πολίτη και εκτελούν τα καθήκοντά τους υπακούοντας μόνον στο Σύνταγμα, στους νόμους και στη συνείδηση τους.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης με τις απόψεις της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας θα δημοσιευθεί τις προσεχείς ημέρες.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρείου Πάγου
Παναγιώτης Λυμπερόπουλος
Αρεοπαγίτης

Αφού η υπουργός Εργασίας κ.λπ. κ. Μιχαηλίδου  με ενημέρωσε, ότι θα γίνουν συγκεκριμένες κατακρατήσεις από τις συντάξεις, ήλθε ο ΑρΠ και με αποτελείωσε. Πάνε στράφι 19 χρόνια μελέτης, εξετάσεων και πτυχίων και άλλα 50 χρόνια ανάγνωσης βιβλίων, λεξικών, εγκυκλοπαιδειών, εφημερίδων, περιοδικών, δικογράφων, δικαστικών αποφάσεων, διαδικτύου  κ.λπ.

Σώτος – καταρρακωμένος εν αβυσσαλέα αμαθεία.

Υ.Γ. 1] Επί της ουσίας: ωραίο το ανέκδοτο της διάκρισης των εξουσιών και της δίκαιης δίκης.
      2] Αναγνωρίζει ο ΑρΠ, ότι η διαφθορά διακατέχει [sic] όλο τον δημόσιο τομέα με εξαίρεση τη δικαστική εξουσία. Μετά τον «άλλο άνθρωπο» Πολυχρονόπουλο  ασχολούμεθα τις ημέρες αυτές με τους παλαιοχριστιανούς. Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας αποκαλύφθηκε, ότι ένας παλαιοχριστιανός είναι υπάλληλος καθαριότητος σε Δήμο και εργάζεται... εξ αποστάσεως εισπράττων αδιαλείπτως τον μισθό του. Κάποιος εισαγγελέας να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα τελειώσει σε 10 χρόνια; Αχ, κάθε μέρα επίκαιρο το βιβλίο του Γ. Μπούτου «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» που αποκαλύπτει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη διαφθορά στη Δικαιοσύνη. Αλλά και το άλλο βιβλίο του «ΜΙΚΡΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».  Χωρίς να υποτιμώ το βιβλίο του εισαγγελέα Κολιούση με τον τίτλο «ΒΑΤΟΠΕΔΙ» και υπότιτλο « ΣΤΟ ΒΑ[Λ]ΤΟΠΕΔΙ ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΛΑΚΈΡΔΑ».