Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τα ζωάκια.

Του Απόστολου Σαραντίδη.

apostolos.sarantidisH woke ατζέντα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πλέον γεγονός, χάρη στην πεφωτισμένη διανόηση κάποιων φιλάνθρωπων ιλουμινάτι εκ Δύσεως που κυρίως εκ Διαφωτισμού των παππούδων τους ορμώμενοι και των γυαλιστερών Στοών τους θα βοηθήσουν το ανθρώπινο γένος να ξεπεράσει τις δεισιδαιμονίες του παρελθόντος και να μπορέσει τις τεράστιες κρυμμένες δυνάμεις  που τον προίκισε η Μητέρα Φύση να τις αναδείξει και να εξελιχθεί μετανθρωπιστικά για να πετύχει επιτέλους αυτόνομο από δεσμεύσεις την ποθητή Αθανασία. Όχι τη Θανάσω, τη δίδυμη αδελφή του Βέγγου. Την άλλη που έχασε στον Παράδεισο από μια παρεξήγηση. Τώρα να δείτε τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος που υποτιμήθηκε και πετάχτηκε έξω σαν την τρίχα από το ζυμάρι, ο αδικηθείς!

Τεχνολογία να δουν τα μάτια σας! Πόλεμος των άστρων! Θα τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι χαλβά! Φαρσάλων κατά προτίμηση σε κασελάκι αμερικάνικης μετασκευής ραμμένο σε βελούδινο περιτύλιγμα τέιλορ. Ως γνωστόν tailor είναι αγγλιστί ο ράφτης και με λίγη εκπαίδευση και μάρκετινγκ γίνεται και μόδιστρος. Της μοδός δηλαδή και λόγω ποσότητος πέφτει και η τιμή. Μέχρι και δύο ευρώ η ψήφος, κι όποιος βλέπει φως μπαίνει και τη ρίχνει στο κασελάκι της κάλπης. Από τα κασελάκια ταχυδακτυλουργών βγαίνει και κουνέλι. Πώς λέμε, «πώς το πνίγουν το κουνέλι και το τρίβουν το πιπέρι του αρχηγού οι καλογέροι;» Έτσι και καλύτερα.  Εκεί να δεις κούνημα στο μόντελιγκ! Από Βάνα Μπάρμπα και πάνω! «Δως’ και μένα μπάρμπα» δηλαδή.

Τι τα θες! Η κοινωνία πάει μπροστά. Και αφού δεν γεννιούνται πλέον Έλληνες, το 41% μας φέρνει αντικαταστάτες καψιδερούς και μάλιστα θεοφοβούμενους με μπούργκα και μάσκα. Θα μας γλιτώσουν και από τα χοιρινά. Όχι σαν τις σύγχρονες τις δικές μας που μόνο τη μάσκα φορούν την ασορτί στη μύτη, «μην στάξει του γαϊδάρου η ουρά κόβιντ» και χάσουν την έξοδο στο μπαράκι για "να κάνουν παιχνίδι" με «του αγοριού απέναντι πείτε του πως το θέλω»! Και του κοριτσιού, γιατί όχι; Διακρίσεις στην εποχή μας; Νταλαβέρι να γίνεται και να βγαίνει το ουράνιο τόξο για «να ανεβαίνει ο Μανωλιός στη συκιά και να πηδά την αχλαδιά στου πάνω κόσμου τα σκαλιά, με pride και βρακιά». Εξήντα χιλιάδες δίσκοι!

«Έχω και σκύλο, πάμε μια βόλτα;» Ως του Μαξίμου. Ερντογάν, τρέμε! Πάντως με τα ζωάκια είναι το κάτι άλλο! Αν σκοτώσεις έμβρυο παίρνεις κοινωνικό παράσημο και κρατική επιδότηση. Αν σκοτωθεί βρέφος σε πάνε για ένα βράδυ στο κρατητήριο και φωνάζουν τον Κούγια. Αν σκοτώσεις μεγάλο άνθρωπο, σε τρία χρόνια μπορεί και να είσαι έξω. Για ειδεχθή εκ προμελέτης εγκλήματα η ταρίφα είναι 16 έτη…ισόβια! Κι αν έχεις μπάρμπα και πας με αγροτικό, 8. Αν προσβάλλεις όμως σκύλο και τη γάτα την Καλυψώ, την έβαψες με τα χρώματα του ουράνιου τόξου! Κι αν το σκοτώσεις για να μη σε κατασπαράξει το αδέσποτο, 30 καφετιά πρόστιμο και στη στενή. Εκτός αν έχει κι άλλα ο κουμπαράς.

Όσο για τα υπόλοιπα τα ζωάκια, μόνο τα έντομα και οι σκώληκες εξαιρούνται. Μπας και τη γλυτώσει το παγόβουνο στην Ανταρκτική! Να φας  πιτόγυρο με ακρίδα και σάλτσα γυμνοσάλιαγκα, να γλείφεις και τα νυχοπόδαρά σου! Όχι, παίζουμε! Και μιλκσέϊκ γρύλου με αφρόγαλα μύγας τσε-τσε με καλαμάκι από έντερο κατσαρίδας Μελανησίας.

Η «μεγάλη απόδραση από το Αλκατράζ» όμως θα γίνει με τα βοοειδή. Αυτό το μεθάνιο που ρέβονται, από την τρύπα του όζοντος μέχρι το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ανεβάζει την παγκόσμια θερμοκρασία κατά 0,000314 βαθμούς Κελσίου - μπορεί και Φαρενάιτ - πρέπει να σταματήσει. Και ιδού η πρόταση:

Αφού ανακαλύφθηκαν εσχάτως 72 ανθρώπινα σεξουαλικά φύλα και πρέπει επειγόντως να τους δοθούν ίσα δικαιώματα, στα αρσενικά με τα αρσενικά και στα θηλυκά με τα θηλυκά κατά γούστο και επιλογή, είναι εντελώς άδικο να εξαιρεθούνε τα ζωάκια. Χώρια λοιπόν οι ταύροι από τις αγελάδες, τα κριάρια από τις προβατίνες, οι τράγοι από τις κατσίκες και οι πετεινοί από τις κότες! Να μένουν μαζί τα ομόφυλα. Αν θέλουν και μικρά ζωάκια, ας τεκνοθετήσουν. Βουλή υπάρχει. Θα το ρυθμίσουμε το πράμα. Τα ζωάκια θα αδικήσουμε; Αλίμονο! Και θα το λύσει το πρόβλημα ο χρόνος. Δεν θα μείνει κέρατο!

Επειδή όμως τα μελλοντικά παιδιά όσα μείνουν θα ρωτούν, Γονέα 1, τι είναι γάλα; Γονέα 2, τι είναι τυρί; Θεία 1, τι είναι γιαούρτι; Θεία 2, τι είναι γραβιέρα; Ξαδέρφη 1, τι είναι σπαλομπριζόλα; κλπ, να γίνει ένα μουσείο γαλακτοκομικών, αλλαντικών και κοψιδιών παλαιών εποχών, για να εμπλουτίζεται η γνώση και να προχωρά η κοινωνία πάντα μπροστά.

Οι vegan που δεν θέλουνε σφαγεία, θα κοιμούνται πλέον ήσυχοι. Διότι τώρα τα χιλιάδες  βοοειδή και πτηνά γλυτώνουν και από τους λύκους και τις αρκούδες που αντί να ήταν προστατευμένα στους στάβλους και ήθελαν να αφεθούν ελεύθερα, θα τα κατασπάραζαν.

Ιδού η πρόοδος! Ούτε λύκοι πλέον ούτε αρκούδες ούτε κούρκοι ούτε αγελάδες ούτε γίδια ούτε τραγιά. Μόνο ίσα δικαιώματα εξίσου και διαγώνια και κατά πλάτος και με διάμετρο. Το ξύλο της αρκούδας όμως όταν σας πάρουνε χαμπάρι τα βόδια, δεν το γλιτώνετε με τίποτα