Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μαξιλαροπόλεμος και σημειακές παρεμβάσεις.

arkas.psemataΟ σύζυγος του Τάϊλερ τα ‘βαλε με το μαξιλάρι των € 37 δισ. που άφησε ο Αλαίκσοις και σπατάλησε ο σύζυγος της Μαρέβας. Για να την πει στον Ευκλείδη που ήταν υπουργός Οικονομικών κατά τη δημιουργία του μαξιλαριού.

Το Χατζιδάκι μάς μίλησε για το μαξιλάρι των € 600 εκ. που θα φτιάξει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και θα διαθέσει σε παιδεία και υγεία, ενώ ενημέρωσε, ότι οι παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο θα είναι σημειακές. Τα περί σημειακών παρεμβάσεων επανέλαβε και ο εκπρόσωπος Τύφου της κυβέρνησης.

Επειδή είμαι ένας απλός δικηγόρος και όχι παντογνώστης, ζήτησα τη βοήθεια του Μπαμπινιώτη.

Αλλά εξακολούθησα μην καταλαβαίνω τί ήθελε να πει ο υπουργός και ο εκπρόσωπος και αυτού. Έτσι, κατέφυγα στο διαδίκτυο, όπου βρήκα σχέδιο του 2015 για την αναβάθμιση του τουριστικού προφίλ του δήμου Σουλίου, όπου διάβασα:

babiniotis«3.2 Σημειακές επεμβάσεις στο χώρο για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας Η ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές του Δήμου Σουλίου, επιλέγεται να γίνει με τέσσερις παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Εκτιμάται ότι οι προτάσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως ενέσεις ανανέωσης του τουριστικού ρεύματος, ως εστίες διάχυσης των επισκεπτών από τους καθιερωμένους προορισμούς και ως πόλοι προσέλκυσης και στροφής του ενδιαφέροντος σε περιοχές που έχουν μείνει στο περιθώριο. Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται η δημιουργία τεσσάρων πόλων-εστιών τουριστικής δραστηριότητας: 1. Παρατηρητήρια άγριων πουλιών και αλόγων στο Κούγκι, 2. Μονοπάτι στον Καλαμά και ανάδειξη των βυζαντινών εκκλησιών στον οικισμό Πέντε Εκκλησιές, 3. Διαδρομή παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στην πόλη της Παραμυθιάς, 4. Δημιουργία διαδρομών με λεωφορεία-ξεναγούς».

Βρήκα και τη σημειακή φωτομέτρηση, αλλά και την Εγκύκλιο Α.Π. ΥΠΕΝ/ΓΡΓΓΧΣΑΠ/36639/1411-04.04.2023 με θέμα: Εγκύκλιος Οδηγία για την επιλογή εφαρμογής ενός εκ των πολεοδομικών σχεδίων των άρθρων 7 και 8 του ν. 4447/2016 (A’ 241) για την κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση αναγκαίων χωρικών επεμβάσεων και ρυθμίσεων είτε με σημειακή τροποποίηση ισχυόντων ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ είτε με Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ).

 Άρα, σημειακή παρέμβαση σημαίνει, ότι θα γίνει παρέμβαση σε κάποιο σημείο ή κάποια σημεία. Τί μαθαίνει κανείς. Τύφλα να ‘χει ο Μπαμπινιώτης.

Σώτος (Σωτήρης Καλαμίτσης)