Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Jeanne de KouskousArc [ελεύθερη μετάφραση: του Έλληνος ο τράχηλος κ.λπ.]

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

karanikaskaranikasΟι ελληνικούρες δίνουν και παίρνουν και τούτες τις ημέρες, αλλά δεν είναι ώρα να ασχοληθούμε με αυτές. Ας εστιάσουμε στο νέο κίνημα των αγαναχτισμένων που ευτυχώς δεν έχει πάρει διαστάσεις.  Θέλουμε να μείνουμε σπίτι, για να μην κολλήσουμε ή μεταδώσουμε τον καταραμένο ιό, αλλά και να αθληθούμε όσο δεν αθληθήκαμε σε όλη μας τη ζωή. Είναι συνταγματικό μας δικαίωμα και ουδεμία  κουφάλα μπορεί να μας στερήσει την άθληση και μάλιστα όπου μας γουστάρει. Προ πάντων, όταν είναι δεξιός, όπως ο Κούλης. Έτσι η κερία Ιωάννα Κουσκούση που είχε μετάσχει και στο shopping star παρακαλώ, άρα είναι υψηλού πνευματικού επιπέδου εξ ορισμού και όχι κάτι σαν Καρανίκας, ύψωσε το ανάστημά της ενάντια στο καταπιεστικό καθεστώς και έστειλε στο διάολο τον Σατανά, αφού προηγουμένως είχε ανάψει ένα κεράκι στην εκκλησία.

Είμαστε και θρησκευόμενοι να ’ουμ, εξ ου και σπεύδουμε να αλλάξουμε τόπο μόνιμης κατοικίας, ώστε να μπορούμε νομίμως να πάμε στο χωριό μας καταστρατηγώντας την απαγόρευση άσκοπης μετακίνησης, για να σουβλίσουμε αρνί και κοκορέτσι υπό τους ήχους δημοτικών ασμάτων και όχι για να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Πλακωνόμαστε για το αν ο κωλοϊός μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία ή όχι. Οι αριστεροί λένε ναι, οι μη νουνεχείς δεξιοί λένε όχι. Πλακωνόμαστε που ο Κούλης δεν προσλαμβάνει 30.000 γιατρούς και νοσηλευτές, καθότι τόσες είναι οι ελλείψεις του ΕΣΥ, ενώ κανένας δεν μου λέει πόσο είναι σήμερα το νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να λείπουν 30.000.

Οι αριστεροί μέμφονται τον Κούλη που πληρώνει τις ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες, για να καλύψει κενά του ΕΣΥ, αντί να τις εντάξει δι’ επιτάξεως στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της πανδημίας. Ουδείς εξ αυτών σκέφτηκε, ότι επίταξη σημαίνει και αποζημίωση για τη χρήση του ακινήτου ή της επιχείρησης ή των υπηρεσιών που επιτάσσονται*.

Ο καπιταλισμός, ήτοι οι νόμοι της αγοράς, τουτέστιν η προσφορά και η ζήτηση, έκαναν την εμφάνισή τους μόλις τα αντισηπτικά, το οινόπνευμα και οι μάσκες έγιναν είδη πρώτιστης ανάγκης. Βάστα κωροναϊέ θα λένε οι παραγωγοί και προμηθευτές όλων αυτών των φαρμακευτικών ειδών, κατά το «Βάστα Ρόμελ» που έλεγαν πριν από 80 χρόνια οι μαυραγορίτες στους γονείς και στους οι παππούδες μας. Τους εμπόρους που εκμεταλλεύονται την πανδημία τούς αποκαλούμε αισχροκερδείς και όχι μαυραγορίτες. Οι αριστεροί δεν διαμαρτυρήθηκαν σχετικώς.

Και βέβαια δεν λείπουν τα σενάρια που μας θέλουν να γίνουμε πειθήνια όργανα μιας παγκόσμιας ελίτ που επιβουλεύεται τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Που κατασκεύασε τον ιό, για να τρομάξουμε και να στερηθούμε ασυζητητί το δικαίωμα, να ψηφίζουμε αυτόν που μας υπόσχεται ό,τι μας αρέσει, έστω και αν μετά δεν τηρεί την υπόσχεσή του. Καθότι Δημοκρατία είναι να είμαι ελεύθερος να ψηφίζω και όχι να είναι υποχρεωμένος να τηρήσει το πρόγραμμά του, αυτός, τον οποίον ψηφίζω γι’ αυτό που τον ψήφισα.

Σιγά μην αφήσω τους Illuminati να μη μ’ αφήνουν να λαδώνω και να λαδώνομαι, να πλακώνομαι μέχρι θανάτου για χάρη της ομαδάρας μου, να γλείφω για ένα διορισμό, να δικάζω κατ’ εντολήν, να παραβιάζω τον νόμο και να μένω ατιμώρητος, να καταργώ τον πολιτισμό και την ιστορία μου, να αλλοιώνω τη γλώσσα μου, να έχω ως πρότυπο τον Καρανίκα και τη Δούρου και να βρίσκω εύκολα τη δόση μου. Γι’ αυτό θα βγω αύριο κιόλας για jogging στην παραλία της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, της Πάτρας, του Φαλήρου, των Χανίων, της Ρόδου, αλλά και στην πλατεία Συντάγματος ασφαλώς. Για να καταλάβουν όσοι επιβουλεύονται την ελευθερία  μου, ότι εγώ δεν μασάω.     

Έχω πάντως μία απορία: όλοι αυτοί που με προειδοποιούν για την παγκόσμια δικτατορία που κρύβεται πίσω από τον κωροναϊό δεν έχουν κάνει την παραμικρή αναφορά στους βαρόνους της κόκας και στη Μαφία. Γατί;  
          
*A] ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Άρθρο 18
……..
 3. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με τις επιτάξεις για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης, ή για τη θεραπεία άμεσης κοινωνικής ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή υγεία.
Άρθρο 22
………..
 4. Oποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Xώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών.

ΠΝΠ της 20.02.2020
«4. Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου που εκδίδεται εντός δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης της παραγράφου 2, καθορίζεται εύλογη αποζημίωση των δικαιούχων ιδιωτών, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, … Η αποζημίωση οφείλεται για το χρονικό διάστημα της επίταξης και καταβάλλεται εφάπαξ μετά τη λήξη της επίταξης ή ανά μήνα, αν η επίταξη παρατείνεται πέραν του διμήνου. Κατά της κοινής απόφασης της παρούσας παραγράφου χωρεί προσφυγή ουσίας ενώπιον των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων».

Δευκρίνιση "Rib and Sea".

Οι απόψεις του εκάστοτε συνεργάτη αυτού του διαδικτυακού περιοδικού δεν ταυτίζονται, απαραιτήτως και πάντοτε, με τις απόψεις του διαχειριστή του "Rib and Sea". Δημοσιεύονται χάριν της πολυφωνίας και της ελευθεροτυπίας που πρέπει να διέπουν κάθε μέσο μαζικής, ή μερικής έστω, επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος