Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Γυρίζουμε σελίδα.

Πηγή : http://mandatoforos.blogspot.com/2019/10/blog-post.html

geotrypanoΤο blog αποφάσισε να γυρίσει οριστικά σελίδα.
Αποφάσισε όμως πρώτα-πρώτα να γυρίσει την πλάτη στην πολιτική, πεπεισμένο απολύτως για την αέναη, ατελείωτη προδοσία που συντελείται εις βάρος τούτου του λαού, πρώτα απ' όλα απ' τον ίδιο τον λαό και δευτερευόντως από την συμμορία των απατεώνων πολιτικών κάθε χρώματος και φασιστικής απόχρωσης.

Ελλάδα πλέον δεν υπάρχει. Υπάρχει μία αποικία, ένα εργοτάξιο, κατοικούμενο από ημιαγράμματους, ανιστόρητους, ανερμάτιστους αυτόχθονες, χωρίς ίχνος ελληνικής παιδείας κι ελληνικής συνείδησης, που έχουν απεμπολήσει παραδόσεις, ήθη και αξίες πατρογονικές στον βωμό μιάς εικονικής επιβίωσης.

Έχοντας το δράμα ολοκληρωθεί με την τελευταία πράξη του, που ήταν όμως και η αιτία του, δηλαδή την συνολική κλοπή τού θησαυρού τού υπεδάφους της, κυρίως των ενεργειακών αποθεμάτων, το μέλλον της Ελλάδας και των κατοίκων της (δεν λέμε ελλήνων γιατί αυτό το πρώην έθνος θα αποτελέσει στο πολύ κοντινό μέλλον μία θλιβερή μειοψηφία στον χώρο) θα είναι πανομοιότυπο με κάθε χρυσοπαραγωγό, αδαμαντοπαραγωγό και πετρελαιοπαραγωγό χώρα της αφρικανικής και ασιατικής ηπείρου, με κατοίκους ανδράποδα, ζόμπι-εργασιακούς σκλάβους, αναλώσιμους και ανύπαρκτους ως ανθρώπινα όντα για το σύστημα.

Η ίδια η χώρα μετά την εξάντληση των πηγών του υπεδάφους της (μετά από πενήντα, εξήντα, εκατό χρόνια - αδιάφορο) θα εγκαταληφθεί από το σύστημα σαν στυμμένη λεμονόκουπα στην τριτοκοσμική πιά τύχη της, με τις διάφορες φυλές-κατοίκους της να ερίζουν έως θανάτου για τα απομεινάρια της λεηλασίας. Θα μείνει πίσω η ανάμνηση ενός λαού-έθνους, και ένα ρημαγμένο οικολογικό περιβάλλον στον πρώην χώρο ενός παραδεισένιου τοπίου.

Ηττηθήκαμε.
Είναι κι αυτό μιά ανακούφιση, γιατί ξέρουμε πιά πού πάμε.
Η ήττα καθώς και η νίκη είναι μία έκβαση.
Η μάχη κι ο πόλεμος είναι μία εκκρεμότητα. Κι οι εκκρεμότητες φθείρουν.
Οι εκβάσεις σε βοηθούν να πας παρακάτω. Να συνεχίσεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Γι αυτό και το blog γυρίζει σελίδα και πάει παρακάτω.
Γυρίζει σελίδα και επιστρέφει σ' αυτό που του άρεσε ανέκαθεν: στην μελέτη του ανθρώπου, της ανθρώπινης συμπεριφοράς, την κοινωνιολογία, την ψυχολογία, την φιλοσοφία.

Από 'δω και πέρα οι όποιοι αναγνώστες του blog δεν θα βρίσκουν εδώ παρά σκέψεις και απόψεις που αφορούν τις παραπάνω έννοιες.

Καινούργιο ταξίδι, καινούργιοι ίσως φίλοι, καινούργιες (φρούδες;) ελπίδες.

Να είμαστε όλοι καλά!