Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η μουλωχτή κλεψιά.

Διαβάστε τώρα μια μικρή ιστορία για να καταλάβετε με ποιους έχουμε μπλέξει. Φαγώθηκαν την προεκλογική περίοδο με την 13η σύνταξη (εδώ γελάνε) που έδωσαν στα τιμημένα γηρατειά και την οποία ο νεοφιλελεύθερος Κυριάκος θα κόψει. Τρία κατοστάρικα έδωσαν κατά μέσο όρο και έκαναν τέτοιο θόρυβο σαν να μπήκε ο Κάστρο ένοπλος στην Αβάνα του Μπατίστα. Την ίδια στιγμή, στα μουλωχτά, με τον νόμο 4578/18 έκοψαν μια ολόκληρη σύνταξη σε κάθε νέο ασφαλισμένο. Όχι παίζουμε.

Προσέξτε το μουλωχτό του πράγματος. Ως τώρα, από την ημερομηνία που ένας νέος ασφαλισμένος κατέθετε τα χαρτιά του, η σύνταξη άρχιζε να τρέχει. Μπορεί να την έπαιρνε σε έναν ή δυο χρόνια, όμως το ταμείο του χρωστούσε τα χρήματα από την πρώτη μέρα κατάθεσης της αίτησης και όταν ολοκληρωνόταν η διαδικασία του τα έδινε αναδρομικά. Τι έκανε η Αχτσιόγλου κι ο Πετρόπουλος, που παριστάνουν τους φύλακες αγγέλους των συνταξιούχων από τον αδηφάγο νεοφιλελευθερισμό; Με τον νόμο 4578/18, ορίζουν ότι η σύνταξη αρχίζει να τρέχει όχι από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης, αλλά από την πρώτη του επόμενου μήνα.

Δηλαδή, καταθέτει κάποιος τα χαρτιά του για σύνταξη στις 2, στις 3 ή στις 5 Ιουνίου, αλλά αυτή θα αρχίσει να τρέχει από την 1η Ιουλίου. Πάει λοιπόν η σύνταξη ενός μήνα, την έκανε μια χαψιά το κράτος του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία. Θα μου πείτε βέβαια ότι διυλίζω τον κώνωπα, καθώς συφοριασμένος νεοσυνταξιούχος το μόνο που θέλει είναι να δει την σύνταξη του να μπαίνει στην τράπεζα, σιγά μην ασχοληθεί με τριάντα ή είκοσι μέρες που του έφαγαν.

Αμ αυτό σκέφτεται και η Αχτσιόγλου, να μην ασχοληθούν και να μην μιλήσουν οι δικαιούχοι. Για υπολογίστε 50.000 καινούριους συνταξιούχους κάθε χρόνο, με 700 ευρώ κατά μέσο όρο που τους τρώνε. Πάνε 35.000.000 ευρώ από τις τσέπες του κοσμάκη στην τσέπη του υπουργείου. Κι έπειτα, με ποια λογική το προεκλογικό 300άρι που τους έδωσαν ήταν φοβερή και τρομερή παροχή, αλλά το μουλωχτό 700άρι που τους βουτάνε είναι αμελητέο; Για πείτε μου.

Αμ δεν είναι μόνο αυτό. Μέχρι τώρα, οι νέοι συνταξιούχοι μόλις κατέθεταν τα χαρτιά τους για κύρια σύνταξη, έκαναν το ίδιο και για την επικουρική, που κι αυτή έτρεχε από την πρώτη μέρα. Προϋπόθεση βέβαια για να πάρει κανείς επικουρική ήταν πρώτα να εγκριθεί η κύρια σύνταξη του, αλλά τότε έπαιρνε αναδρομικά όλα τα χρήματα του επικουρικού από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης. Τι έκανε το φιλολαϊκό υπουργείο κοινωνικής ασφάλισης;

Άλλαξε τον νόμο και θέσπισε πως για να καταθέσει κανείς χαρτιά για επικουρική (και ν’ αρχίσει να τρέχει η πληρωμή), πρέπει πρώτα να πάρει την κύρια σύνταξη. Όχι την προσωρινή, αλλά την οριστική. Πόσο καιρό θέλει να βγει μια οριστική κύρια σύνταξη; Από έξι μήνες ως τρία χρόνια. Πάνε λοιπόν οι επικουρικές όλου αυτού του χρονικού διαστήματος. Τρώνε από τον νεοσυνταξιούχο από έξι μέχρι τριάντα έξι επικουρικές συντάξεις. Για αθροίστε τα ποσά να δείτε πόσα συγκεντρώνονται και πώς κοκορεύονται ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είναι πλεονασματικά. Είδατε πόσο μάγκες είναι; Απ’ έξω κούκλες κι από μέσα πανούκλες.

Κατά τα λοιπά αναρωτιούνται γιατί δεν τους εμπιστεύονται οι συνταξιούχοι και γιατί τους μαύρισαν στις εκλογές, παρά το δωράκι των 300 ευρώ. Γιατί τους πήραν χαμπάρι, είναι η απάντηση.

Πηγή : https://www.liberal.gr/apopsi/i-moulochti-klepsia/253888